Diversiteit = Realiteit

Gender- en seksuele diversiteitgendergendersensitieve zorgseksuele diversiteit

In de gezondheidszorg gaan we nu nog vaak uit van de witte hetero man. Hierdoor krijgt niet iedereen de zorg die nodig is. En dat terwijl diversiteit de realiteit is. Wil jij jouw patiënten zorg op maat geven? Met deze online cursus maak je van diversiteit de norm.

Free
0.5-1 Points
E-learning
E-learning

Prices

Free

Professions

Arts voor verstandelijk gehandicapten
Accreditation in request
0.5 Points
ABC1
Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
Accreditation in request
1 Points
Registerpl
Cliëntondersteuner
Accreditation in request
1 Points
Registerpl
Doktersassistent
Accreditation in request
0.5 Points
CADD
Gezinshuisouder
Accreditation in request
1 Points
Registerpl
Description

Iemands sekse, gender en seksuele oriëntatie kan (veel) impact hebben op de gezondheid. Zo voelt 2 van de 3 trans personen zich eenzaam, wordt de diagnose ADHD vaker gemist bij vrouwen dan bij mannen en voelt 17% van de lesbische, homo en bi mensen zich onbegrepen door de huisarts.

De cursus in het kort

Deze online cursus gaat over sekse-, gender- en seksuele diversiteit. Je ontdekt hoe diversiteit er in de praktijk uitziet en waarom deze kennis zo belangrijk is in de zorg. Je leert hoe je rekening houdt met diversiteit en hoe je hierover met je patiënten of cliënten in gesprek gaat.

Voor wie

Deze cursus is voor alle eerstelijns zorg- en hulpverleners, waaronder huisartsen, psychologen, doktersassistenten, praktijkondersteuners, jeugdzorgmedewerkers, (wijk)verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en medisch specialisten.

Programma

In de online cursus van 30 minuten krijg je actuele kennis en oefeningen over sekse, gender en seksuele diversiteit. Daarna ontdek je hoe je het inclusief werken in de praktijk brengt. Aan het eind test je jouw kennis met een korte toets.

Resultaat

Na afronding van de online cursus kun de termen sekse, gender en seksuele oriëntatie duidelijk omschrijven en in de juiste context gebruiken. Je herkent de verschillende vormen van diversiteit binnen je praktijk en weet hoe je ruimte maakt voor diversiteit.

Praktische info

Datum: de cursus is op ieder moment online te volgen.

Duur: 30 minuten

Rutgers scholing & training

office@rutgers.nl
0302313431
696, Arthur van Schendelstraat, Utrecht, 3511MJ