Cursus Praktische Verdieping

traumaposttraumatische stressstoornispsychotraumaPsychotraumatologiepsychotrauma's

In de Cursus Praktische Verdieping herhaal je eerst samen de theorie uit de Basis Cursus. Op die manier beklijft de theorie steeds beter en kun je oefenen met het geven van psycho-educatie. Daarna ga je aan de slag met de speerpunten van traumasensitieve ondersteuning in de praktijk. Wat zit er ónder het gedrag van getraumatiseerde doelgroepen en hoe ga je daarmee om. Hoe zorg je voor veiligheid, hoe co-reguleer je iemand en hoe geef je trauma-sensitief grenzen aan. Je leert ademhalings- en stop-dissociatie-technieken. En je gaat aan de slag met creatieve en imaginatie-oefeningen in het kader van zelfzorg. Deze oefeningen kun je ook weer zelf gebruiken in jouw werk met getraumatiseerde doelgroepen.

12 nov. 2024
10:00 - 16:00
645
0-12 Points
Nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 645

Date and Location

12 nov. 2024
10:00
13 nov. 2024
16:00
Nieuwstraat 44, 3771AT, Barneveld

Professions

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
11 Points
Registerpl
Cliëntondersteuner
11 Points
Registerpl
Gezinshuisouder
11 Points
Registerpl
GGZ-agogen
11 Points
Registerpl
Jeugdzorgwerker
12 Points
SKJ
Description

In de Cursus Praktische Verdieping krijg je een korte herhaling van de praktische theorie uit de Basis Cursus Trauma-Sensitieve Ondersteuning en ga je vervolgens aan de slag met de speerpunten van trauma-sensitieve ondersteuning in de praktijk. Op een interactieve manier wordt gekeken hoe trauma-sensitief werken / begeleiden er nu in de praktijk uit kan gaan zien: wat zit er ónder het gedrag van getraumatiseerde doelgroepen en hoe ga je daarmee om, hoe zorg je voor veiligheid, wat is co-regulatie en hoe co-reguleer je iemand, hoe geef je trauma-sensitief grenzen aan, welke ademhalingstechnieken en stop-dissociatie-technieken kun je inzetten, en wanneer moet je doorverwijzen. Ook wordt aandacht besteed aan “Care for the Caretakers”, oftewel het goed zorgen voor jezelf, aan de hand van beeldende opdrachten en imaginatie-oefeningen, die rechtstreeks in te zetten zijn in jouw werk met getraumatiseerde doelgroepen.


Leerdoelen

- Verdiepen van theoretische kennis: Deelnemers zullen hun begrip van traumagerelateerde theorieën en concepten verdiepen, waardoor ze een stevig fundament hebben om traumagerelateerd gedrag te begrijpen en effectief te kunnen interveniëren.

- Toepassen van traumasensitieve benaderingen: Deelnemers zullen leren hoe ze traumasensitieve benaderingen kunnen toepassen in de praktijk, met inbegrip van het creëren van een veilige omgeving, het stellen van trauma-sensitieve grenzen en het bevorderen van co-regulatie bij getraumatiseerde doelgroepen.

- Ontwikkelen van praktische vaardigheden: Deelnemers zullen praktische vaardigheden ontwikkelen, waaronder ademhalings- en stop-dissociatie-technieken, alsmede het gebruik van creatieve en imaginatie-oefeningen ter bevordering van zelfzorg bij zowel cliënten als zichzelf.

- Verbeteren van professionele competentie: Deelnemers zullen hun professionele competentie vergroten door het versterken van hun vermogen om traumasensitieve zorg te bieden, het vergroten van hun zelfbewustzijn en zelfregulatie, en het versterken van hun vermogen om effectief samen te werken met getraumatiseerde individuen en groepen.

Trauma Company Nederland

info@trauma-company.nl
0645632289
3, Dwarsgraafweg, Kootwijkerbroek, 3774TG