Cursus Theoretische Verdieping

traumaposttraumatische stressstoornisPsychotraumatologie

In de Cursus Theoretische Verdieping krijg je een herhaling van de theorie uit de Basis Cursus. Daarna komen nieuwe thema’s uit de psychotraumatologie aan bod: de bottom-up ontwikkeling van het brein, de defensieve curve van dr. Lutz Besser, de poly-vagaal theorie van dr. Stephen Porges, hechting en veerkracht. Zo kun je met een nog steviger theoretische basis de traumabril opzetten. En je gaat aan de slag met creatieve en imaginatie-oefeningen in het kader van zelfzorg. Deze oefeningen kun je ook weer zelf gebruiken in jouw werk met getraumatiseerde doelgroepen.

11 dec. 2024
10:00 - 16:00
645
0-12 Points
Nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 645

Date and Location

11 dec. 2024
10:00
12 dec. 2024
16:00
Nieuwstraat 44, 3771AT, Barneveld

Professions

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
11 Points
Registerpl
Cliëntondersteuner
11 Points
Registerpl
Gezinshuisouder
11 Points
Registerpl
GGZ-agogen
11 Points
Registerpl
Jeugdzorgwerker
12 Points
SKJ
Description

In de Cursus Theoretische Verdieping komen uitgebreid nieuwe thema’s uit de Psychotraumatologie aan de orde, zodat de “trauma-bril” nog steviger onderbouwd opgezet kan worden. Thema’s als de bottom-up ontwikkeling van het brein, de defensieve curve (dr. Lutz Besser), de poly-vagaal theorie (dr. Stephen Porges), window of tolerance, trauma en hechting, en veerkracht worden behandeld. Ook wordt aandacht besteed aan “Care for the Caretakers”, oftewel het goed zorgen voor jezelf, aan de hand van beeldende opdrachten en imaginatie-oefeningen.


Leerdoelen

- Verdiepen van kennis in Psychotraumatologie: Deelnemers zullen hun begrip van psychotraumatologie uitbreiden door nieuwe thema's te verkennen, zoals de bottom-up ontwikkeling van het brein, de defensieve curve, de polyvagaaltheorie, het concept van de window of tolerance,, trauma en hechting, en veerkracht.

- Versterken van de 'trauma-bril': De cursus zal deelnemers helpen bij het versterken van hun vermogen om traumagerelateerde situaties te begrijpen en te benaderen door hen te voorzien van diepgaande kennis over de psychologische en neurobiologische aspecten van trauma.

- Zelfzorg en professionele ontwikkeling: Deelnemers zullen leren hoe ze effectief voor zichzelf kunnen zorgen als hulpverleners, met specifieke aandacht voor zelfzorgtechnieken zoals beeldende opdrachten en imaginatie-oefeningen. Dit zal hen helpen om hun eigen veerkracht te vergroten en burn-out te voorkomen.

- Toepassen van geleerde kennis: Deelnemers zullen worden aangemoedigd om de geleerde kennis en vaardigheden toe te passen in hun professionele praktijk, waardoor ze beter in staat zijn om traumasensitieve zorg te bieden en effectief om te gaan met cliënten die te maken hebben met trauma en gerelateerde problematiek.

Trauma Company Nederland

info@trauma-company.nl
0645632289
3, Dwarsgraafweg, Kootwijkerbroek, 3774TG