This course is expired

Palliatieve sedatie

stervenstervensfasepalliatieve zorgpalliatieve levensfasepalliatieve fasepalliatieve sedatiesedatie

Na het webinar over "Zorg in de stervensfase: signalering en symptomen" op 16 mei, volgt nu het webinar "Zorg in de stervensfase: palliatieve sedatie". Palliatieve sedatie vormt een cruciaal aspect van de zorg in de laatste levensfase, waarbij het doel is om opzettelijk het bewustzijn van de patiënt te verlagen.

49
0.5-2 Points
Online
Webinar
E-learning

Prices

Regular € 49
Note :Voor niet-zorgprofessionals: 15,-. Voor studenten: 7,50.

Professions

Anesthesioloog
18 Jun 2024
18 Jun 2024
2 Points
ABAN
Arts
18 Jun 2024
18 Jun 2024
2 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
18 Jun 2024
18 Jun 2024
2 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
18 Jun 2024
18 Jun 2024
2 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
18 Jun 2024
18 Jun 2024
2 Points
ABAN

Speakers

Sander de Hosson

Longarts, expert en schrijver over palliatieve zorg

Marike de Meij

Huisarts. Voorzitter Team Ondersteunende en Palliatieve Zorg OLVG

Program

Description

Onder leiding van longarts Sander Hosson en huisarts Marike de Meij verkennen we tijdens dit webinar diverse aspecten van palliatieve sedatie. We behandelen onder andere wanneer palliatieve sedatie mag worden toegepast, wat refractaire symptomen zijn en wanneer een symptoom als refractair wordt beschouwd. Daarnaast belichten we de verschillen tussen palliatieve sedatie en euthanasie. Ook leggen we uit waarom zorgverleners nooit zomaar aan een patiënt kunnen beloven dat zij altijd een middel kunnen krijgen om in slaap te vallen.


In het webinar belichten we de praktijk van palliatieve sedatie in het ziekenhuis, maar vooral ook vanuit de huisartsenpraktijk met weer eigen dilemma's. De sprekers zullen casuistiek bespreken en komen ook nog terug op de herziening van de richtlijn in 2022.


Het webinar begint om 20.00 uur en is geaccrediteerd door ABAN, VSR, NAPA, V&VN en de geestelijk verzorgers. Kun je niet live deelnemen aan het webinar? Geen zorgen! Na aanmelding kun je het webinar op een later moment terugkijken.

Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.