This course is expired

Webinar - Borderline en ouderschap

borderline persoonlijkheidsstoornissenborderlineborderline problematiekborderline persoonlijkheidsstoornisouderschapErnstige Psychische Aandoeningpsychische aandoeningen

De Borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS) is een complexe psychische aandoening die wordt gekenmerkt door een patroon van instabiele relaties, zelfbeeld, en emoties. Mensen met borderline kunnen worstelen met intense angst, woede, en depressie, vaak met episodes van zelfbeschadiging en impulsief gedrag. Het ouderschap kan bijzonder uitdagend zijn voor mensen met borderline, aangezien de stress en de eisen van het ouderschap de symptomen van de stoornis kunnen verergeren. Maar betekent dat dan dat een ouder met een borderline persoonlijkheidsstoornis per definitie niet geschikt is om kinderen op te voeden? Hoe stel je een diagnose en welke strategieën voor ouderschap kunnen zij volgen? En, hoe kun je hen daarin als professional zo goed mogelijk ondersteunen? Vanuit dit perspectief zullen drie experts uit wetenschap en praktijk uitvoerig stilstaan tijdens dit praktijkgericht webinar.

195
4-5 Points
Online
Webinar
Webinar

Prices

Regular € 195

Professions

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
4 Points
Registerpl
Cliëntondersteuner
4 Points
Registerpl
Gezinshuisouder
4 Points
Registerpl
Gezondheidszorgpsycholoog
4 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
4 Points
FGzPt
Description

Deze online scholing over borderline en ouderschap is gericht op academisch- en hbo+ opgeleide hulpverleners die in hun werk binnen de GGz, jeugdzorg, (licht) verstandelijk gehandicaptenzorg, (algemeen) maatschappelijk werk of anderszins werken met mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis.


Wat leer je?

  • Diagnose en behandeling van ouders met een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS)
  • Veranderde rechten van kinderen en ouders met borderline en verslavingsproblematiek
  • Mentaliseren met ouders met een borderline persoonlijkheidsstoornis


Euregionaal Congresburo / Centrum voor Educatie en Supervisie

info@congresburo.comm
2, De Mandel, a, Maastricht, 6227CS