Ben jij een professional en werk jij in jouw praktijk regelmatig met mensen met kanker? Ontbreekt het jou aan kennis over de psychische impact van kanker op jouw cliënten? Wil je leren hoe jij als professional hiermee kunt omgaan en hoe jij jouw cliënten hierbij kan ondersteunen? Dan is deze opleiding iets voor jou.
Hoe maak je in de beperkte behandeltijd van de generalistische basis-ggz gedragsverandering mogelijk? Maak kennis met kortdurende interventies uit de ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Je ervaart de zes kernprocessen van ACT en zet de eerste stappen in de toepassing van de methodiek. Daarmee kunnen mensen leren hun gevoelens en gedachten te aanvaarden en keuzes te maken op basis van hun persoonlijke wensen en waarden.
Dit webinar gaat over alle ins en outs van werken met een IVA-uitkering in de palliatieve fase.
Het ervaren van een gevoel van toegevoegde waarde is essentieel voor iedereen. Ook als je ongeneeslijk ziek bent, kun je de wens hebben om bij te dragen aan de maatschappij. Dit kan niet alleen de kwaliteit van leven verbeteren, maar ook een gevoel van zingeving bieden in uitdagende tijden.
Gedurende deze vierdaagse cursus leert u meer over uzelf als leidinggevende en over uw manier van communiceren. U leert nieuwe coachtechnieken die toepasbaar zijn bij verschillende typen medewerkers en u krijgt handvatten om ongemotiveerde medewerkers weer te activeren.
Emoties hebben een belangrijke functie: ze zijn in de basis onze raadgever, ze signaleren en vertellen wat belangrijk voor ons is en hoe te handelen in verschillende situaties. Maar wat als een kind een hoge gevoeligheid voor emoties heeft, snel van streek is, overspoeld wordt door emoties zoals angst en verdriet of extreem boos kan worden? Dan kan er sprake zijn van een verstoorde emotieregulatie of emotiedysregulatie. Het inadequaat omgaan met emoties kan zorgen voor impulsiviteit of resulteren in het juist blijven hangen in emoties. Deze maladaptieve emotieregulatiestrategieën kunnen in het latere leven leiden tot emotionele problemen en het risico op pyschopathologie vergroten.
In deze cursus gaan we in op de verschillende executieve functies zoals werkgeheugen, inhibitie en flexibiliteit. We starten bij de theorie en wetenschappelijk onderzoek.
De online training ‘Mantelzorgondersteuning in de praktijk’ is speciaal ontwikkeld voor Professionals die willen bijdragen aan het welzijn van mensen met zorgtaken in kwetsbare situaties, inclusief jongeren.
Ieder lichaam vertelt een eigen verhaal. In deze training kijken we naar het verhaal van het lichaam van kinderen en hun ouders vanuit de gehechtheidstheorie, traumatheorie en neurobiologie. Vervolgens koppelen we de theorie aan spel, spelvaardigheden en lichamelijke signalen. Je krijgt handvaten en leert enkele lichaamsgerichte interventies toe te passen.
De basistraining Positieve Gezondheid helpt jou als professional om op een andere manier te denken en te focussen op persoonlijke behoeften van mensen in en om jouw organisatie. Je activeert elkaar om te handelen vanuit veerkracht en zingeving. Én om te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen.
Deze blended training bestaat uit een e-learning met huiswerkopdrachten en twee reflectiebijeenkomsten gericht op verdieping en toepassing van Positieve Gezondheid in de praktijk. Tijdens de reflectiebijeenkomsten staat het van elkaar leren centraal. Zo kun je direct met de theorie aan de slag!
Hoe werk je oplossingsgericht met ouderen? Leer hoe je rekening houdt met comorbiditeit en verschillen tussen ouderen bij deze manier van vraaggerichte hulpverlening. Ontdek hoe je ze uitnodigt om zelf doelen en oplossingen te formuleren en ze te begeleiden bij het realiseren ervan. Zo kom je tot oplossingen die echt haalbaar zijn en werken, omdat iemand ze zelf heeft bedacht en vaak eerder al met succes heeft toegepast.
Basismodule 2 is bedoeld voor mensen die Basismodule 1 of een vergelijkbare presentiescholing gevolgd hebben en zich graag verder willen verdiepen, als presentiebeoefenaar of anderszins. Als u niet zeker weet of u de juiste vooropleiding heeft, of wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.
Hartfalen is een ernstige, progressieve aandoening die vaak gepaard gaat met verminderde inspanningscapaciteit, vermoeidheid en periodes van benauwdheid door vochtophoping. Deze ziekte heeft een grote impact op de kwaliteit van leven van patiënten, en goede zorg is cruciaal om dit te verbeteren.
Als systeemtherapeutisch medewerker betrek je het sociale systeem rond mensen bij de aanpak van relatie- en gezinsproblemen. In deze opleiding leg je hiervoor de theoretische basis en oefen je met (gespreks)vaardigheden, interventies en attitude. Zo word je competent in het toepassen van jouw therapeutische interventievaardigheden bij het werken met paren, gezinnen en grotere systemen in een institutionele setting.
In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij de HAN leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt. Je oefent je vaardigheden tijdens de training, maar ook in je werksituatie met cliënten.