Deze cursus is verlopen

Spoedechografie - Basis

spoedechografiespoedechografiespoedechoecho

Deze 1-daagse DEUS cursus is de eerste in Nederland, speciaal ontworpen door artsen werkzaam in de acute zorg met een ruime echo en instructeurservaring.

1095
12 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1095

Beroepen

Physician Assistant
21 Jan 2021
20 Jan 2022
12 Punten
NVSHA
SEH-arts KNMG
21 Jan 2021
20 Jan 2022
12 Punten
NVSHA

Competenties

Medische handelen 80 %
Samenwerken 20 %
Omschrijving

Deze 1-daagse DEUS cursus is de eerste in Nederland, speciaal ontworpen door artsen werkzaam in de acute zorg met een ruime echo en instructeurservaring en is zeer geschikt voor alle artsen die zich voor de spoedechografie een stevige theoretische en praktische basis willen verwerven. Zeer geschikt als basiscursus voor iedereen die wil starten met point-of-care echografie.


De theorie zal naast de voorbereidende eLearning in korte presentaties naar voren komen, het zwaartepunt van de cursus zal liggen in het hands-on gedeelte; het vervaardigen en interpreteren van echobeelden. Wij maken hierbij alleen gebruik van proefpersonen, doorgaans studenten geneeskunde. 


Voor iedere cursus wordt dan ook een gedegen bestudering van de opgegeven lesstof in de eLearning modulen verwacht teneinde de cursusdoelen te bereiken. Voor het verkrijgen van het certificaat zal zowel een theoretisch examen als ook een praktijkexamen plaatsvinden. 

NVSHA

De NVSHA staat voor de bevordering en borging van de kwaliteit van de Spoedeisende Geneeskunde (SEG) en de behartiging van de beroepsbelangen van de SEH-artsen en SEH-artsen in opleiding. De NVSHA streeft ernaar om over drie jaar de SEH-arts als zelfstandig RGS geregistreerd specialist erkend te hebben. De eerste SEH-artsen voeren dan de regie over de spoedeisende hulp afdelingen en de opleiding tot SEH-arts. Tevens streeft de vereniging ernaar een eigen wetenschappelijk domein te verwerven.
bureau@nvsha.nl
0306868763
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL