Deze cursus is verlopen

Vervolgcursus schematherapie met accent pubers en jongvolwassenen

vervolgcursusSchematherapiepubersjongvolwassenen

Schematherapie is een integratieve behandelvorm gericht op cliënten met persoonlijkheidsproblematiek en andere hardnekkig klachten waaronder angst- en stemmingsklachten. In deze vervolgcursus zal er worden ingegaan op schematherapie bij pubers en jongvolwassenen.

850
10.5-26 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 850

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
25 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
25 Punten
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
26 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
26 Punten
FGzPt
10.5 Punten
EMDR
Omschrijving

Schematherapie is een integratieve behandelvorm gericht op patiënten met persoonlijkheidsproblematiek en andere hardnekkig klachten waaronder angst- en stemmingsklachten. Deze therapievorm maakt gebruik van zowel cognitieve-, gedrags- als experiëntiële technieken. De behandelrelatie vormt een essentieel onderdeel van het behandelproces. Het werken met pubers en adolescenten vraagt om extra aandacht voor de zowel de specifieke ontwikkelingstaken van tieners als wel de van nature sterke mate waarin het gezin actueel betrokken is bij hun vorming en behandeling. In deze leeftijdsfase is het niet alleen onwenselijk maar vaak ook praktisch onmogelijk om je te richten op individuele- of groepstherapie voor de tieners alleen. Ouders, gezins- en familie leden dienen zich vaak spontaan aan of zijn juist te zeer op afstand. Nogal eens wordt dit opgelost door verschillende therapeuten in te zetten voor de behandeling van de tiener en zijn of haar context. In deze cursus staat juist de integratie van deze twee centraal. De technieken die zijn behandeld in de basiscursus worden verder uitgewerkt en in een gezin dynamisch perspectief geplaats. Veel aandacht wordt besteed aan het betrekken van ouders, gezin en betrokken leeftijdsgenoten in het schemagericht werken. Wanneer kies je voor een gezinsgerichte aanpak, ouderbegeleiding of beperk je jezelf tot individuele therapie. Hoe om te gaan met ouders die een afwerende houding hebben of juist over betrokken zijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van enkele systemische inzichten en technieken, ingepast in het schemagerichte model. Het werken met jongeren en hun gezinnen vraagt van de therapeut het vermogen tot meervoudige partijdigheid (systemische concept) .Kan hij zich inleven in de patiënt als in zijn ouders en andere gezinsleden. Dit stelt hoge eisen aan het vermogen betrokken te zijn en toch niet te vervloeien. Daarom is er in deze cursus veel aandacht voor de persoonlijke ervaringen, schema’s, van de therapeut op dat deze op een positieve wijze kan inzetten bij het gebruik van interpersoonlijke technieken.


King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE