Deze cursus is verlopen

Antibiotica allergie in de dagelijkse praktijk

Antibioticaantibiotica allergieantibioticum

Wist u dat 9 van de 10 patiënten die een penicilline allergie melden, veilig met penicillines behandeld kunnen worden? In deze cursus leren deelnemers omgaan met antibioticum allergie in de dagelijkse praktijk.

45
0-4 Punten
Online
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 45

Beroepen

Anesthesioloog
4 Punten
ABAN
Apotheker
01 Sep 2021
31 Aug 2022
2 Punten
OA, ZA
Apotheker - Openbare Farmacie
01 Sep 2021
31 Aug 2022
2 Punten
OA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
08 Sep 2021
07 Sep 2022
2 Punten
ZA
Arts
4 Punten
ABAN
Omschrijving

Als zorgverlener komt u regelmatig in aanraking met patiënten die aangeven allergisch te zijn voor antibiotica. In de praktijk wordt door allergie-meldingen vaak afgeweken van het eerste keuze antibioticum. Echter, dat is vaak onterecht. In deze cursus leert u verschillende typen allergieën onderscheiden en dilemma’s uit de dagelijkse praktijk op te lossen. Wanneer kan het antibioticum wel gegeven worden en wanneer niet? Hoe zit het eigenlijk met kruisallergie?


De cursus is dan ook geschikt voor alle zorgprofessionals die regelmatig antibiotica voorschrijven of over antibiotica adviseren.


Inhoud van de blended cursus

De blended cursus bestaat uit een e-learning (2 uur), gevolgd door een online bijeenkomst (2 uur). In de e-learning wordt de theoretische kennis over antibiotica- allergie vergroot.


Deze kennis wordt uitgediept en toegepast tijdens de online bijeenkomst. Het online gedeelte bestaat uit een plenair gedeelte gevolgd door een werkgroepsessie en wordt gemodereerd door een apotheker, internist allergoloog-immunoloog en internist-infectiologen. Aan de hand van casuïstiek wordt de kennis uit de e-learning toegepast en verder uitgewerkt en er wordt ingegaan op de samenwerking tussen de verschillende disciplines.

Boerhaave Nascholing

Boerhaave Nascholing is er voor medisch- en zorgprofessionals die altijd doorgaan met leren. Als onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bieden wij kwalitatieve en geaccrediteerde nascholing aan. De leerstof uit onze cursussen kunt u als huisarts of medisch specialist direct in de praktijk toepassen.
boerhaavenascholing@lumc.nl
0715268500
10, Rijnsburgerweg, Leiden, 2333AA