This course is expired

Basismodule reizigersadvisering voor doktersassistenten en praktijkondersteuners

reizenreizigersadviseringLCR

Binnen de huisartsenpraktijk is reizigersadvisering door doktersassistenten en praktijkondersteuners belangrijk. Zij verzorgen immers de eerste intake en verstrekken in overleg met de huisarts de vaccinaties. Werk jij als praktijkondersteuner of doktersassistent en wil je leren hoe je reizigers optimaal adviseert volgens de protocollen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR)? Doe dan deze praktische, eendaagse module.

477
5 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 477

Professions

Ambulancechauffeur
5 Points
Register Z
Dermatologie-assistent
5 Points
Register Z
Doktersassistent
5 Points
CADD
Endoscopie-assistent
5 Points
Register Z
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
5 Points
NVvPO

Skills

Medische handelen 80 %
Maatschappelijk handelen en preventie 20 %

Goals

Na afloop van deze eendaagse module:

kun je omgaan met de LCR-protocollen.
ben je bekend met vaccinaties, malariaprofylaxe en andere gezondheidszaken in verschillende landen.
kun je de juiste adviezen aan reizigers geven over hygiëne en preventie.
heb je inzicht in de vele kwaliteitsaspecten van reizigersadviezen.
kun je een reizigersspreekuur organiseren om mensen adequaat en efficiënt te helpen.
weet je welke adviezen je zélf kunt geven en welke je moet overlaten aan de arts.
Description

Je kunt deze module ‘Reizigersadvisering voor doktersassistenten en praktijkondersteuners’ volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.


Tijdens deze module ontwikkel je de basiskennis om reizigers goed en verantwoord te adviseren. Je leert hoe de verschillende infectieziekten worden overgebracht, zodat je weet welke voorzorgsmaatregelen er mogelijk zijn om infecties te voorkomen. De nadruk ligt op malaria, hepatitis A en B, rabiës en buiktyfus. Daarnaast bespreken we de preventie van reizigersdiarree en andere ziekten die overgebracht worden via drinkwater, voeding, zwemwater en aarde.

Ook is er aandacht voor het beheer, vervoer en gebruik van vaccins – de zogeheten cold chain. Verder oefen je het gebruik van de LCR-protocollen aan de hand van casuïstiek.


We besteden aandacht aan het intern kwaliteitssysteem, inclusief een goede en efficiënte registratie. Reizigersadvisering door doktersassistenten en praktijkondersteuners is namelijk prima, maar de (huis)arts blijft verantwoordelijk voor alle adviezen. Het is van belang dat jij als praktijkondersteuner of doktersassistent precies weet wat je eigen bevoegdheden zijn en wanneer overleg met een arts of met een specialistisch centrum nodig is. De leerstof wordt behandeld in de vorm van interactieve presentaties en casuïstiekbesprekingen.


NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV