Deze cursus is verlopen

Masterclass Palliatieve zorg en Advanced Care Planning/Proactieve Zorgplanning

palliatieve zorgrichtlijn palliatieve zorgpalliatieve fasepalliatieve levensfaseadvanced care planningproactieve zorgplanning

De missie van de netwerken palliatieve zorg is het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor de palliatieve patiënt, zowel op het organisatorische, professionele als relationele vlak. Dit gebeurt door het optimaliseren van de samenwerking met betrekking tot palliatieve zorg.

50
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 50

Beroepen

Ambulancechauffeur
2 Punten
Register Z
Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Dermatologie-assistent
2 Punten
Register Z
Endoscopie-assistent
2 Punten
Register Z
Huisarts
2 Punten
ABC1

Competenties

Communicatie 60 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %

Sprekers

Jacqueline Tijhaar

coördinator netwerken Palliatieve Zorg Groningen

Jan Pieter de Kroon

huisarts en kaderarts palliatieve zorg Onstwedde N.N.

Doelen

Na afloop van de masterclass:

ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ACP binnen de drie noordelijke provincies
weet je wat het het stappenplan ACP inhoudt en weet je de website Voorbereiding laatste levensfase te vinden

Programma

Omschrijving

De missie van netwerken Palliatieve zorg is het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor de palliatieve patiënt, zowel op het organisatorische, professionele als relationele vlak. Dit gebeurt door het optimaliseren van de samenwerking met betrekking tot palliatieve zorg.

Het stappenplan ACP/Proactieve zorgplanning dient als ondersteuning voor zorgverleners bij het voeren van gesprekken met patiënten en naasten over de wensen in de laatste levensfase en over het vastleggen en het delen van informatie met andere betrokken zorgverleners. Zorgverleners stemmen met de patiënt en naasten af wie wat bespreekt en wie welke taak op zich neemt bij de voorbereiding op de laatste levensfase. 

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden UMCG

​Het Wenckebach Instituut is onderdeel van het UMCG en richt zich op de ontwikkeling en opleiding van professionals in de zorg. Het Wenckebach Instituut bestaat uit: Postgraduate School of Medicine School of Nursing & Health Expertisecentrum Communicatie, Leiderschap, Assessment en Samenwerking Wenckebach Skill Center UMCG Innovatiepoli: eerste hulp bij innovatie! Het Wenckebach Instituut werkt ook voor andere zorginstellingen in Noord- en Oost-Nederland en in specifieke gevallen ook voor landelijke en internationale opdrachtgevers. Veel gebeurt ’op maat’, in nauw overleg met opdrachtgevers.