Deze cursus is verlopen

Training ontmoetingscentra mensen met dementie

dementieontmoetingscentra

Doel van de introductiecursus is om het personeel van nieuwe ontmoetingscentra theoretische kennis en praktische handvatten te bieden die nodig zijn voor een kwalitatief goede uitvoering van het ondersteuningsprogramma. Daarbij vormt het Amsterdamse model en de ondersteuningsmethodiek die daar wordt gevolgd het uitgangspunt.

730
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 730
Inclusief : cursusmap en lunch gedurende de hele dagen

Beroepen

Ambulancechauffeur
Accreditation in aanvraag
Register Z
Dermatologie-assistent
Accreditation in aanvraag
Register Z
Endoscopie-assistent
Accreditation in aanvraag
Register Z
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
Accreditation in aanvraag
Register Z
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
Accreditation in aanvraag
V&VN
Omschrijving

Ontmoetingscentra zijn meestal ingebed in, of gekoppeld aan, bestaande voorzieningen, zoals een buurt- of ouderencentrum of een steunpunt mantelzorg. Het ondersteuningsprogramma dat zij bieden bestaat uit: een dagsociëteit voor mensen met dementie, en informatieve bijeenkomsten, gespreksgroepen en een spreekuur voor hun mantelzorgers. Ook worden er regelmatig sociale activiteiten georganiseerd en wordt zorgcoördinatie geboden.


De breedte van het ondersteuningsprogramma vereist gevarieerde vaardigheden van het personeel, niet alleen in het omgaan met de persoon met dementie, maar ook met de mantelzorgers en andere instellingen en hulpverleners in de regio. Doel van de introductiecursus is om het personeel van nieuwe ontmoetingscentra theoretische kennis en praktische handvatten te bieden die nodig zijn voor een kwalitatief goede uitvoering van het ondersteuningsprogramma. Daarbij vormt het Amsterdamse model en de ondersteuningsmethodiek die daar wordt gevolgd het uitgangspunt.

Amsterdam UMC locatie VUmc / Amstel- VUmcAcademie