PALPA

Praktische cursus op het gebied van PALPA en afasie
afasieafasiepatiëntenlogopodistPALPAstoornistaalverwerkingsproces

De behandeling van afasie is effectiever als de therapie aansluit op de onderliggende stoornissen in het taalverwerkingsproces. Het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young over hoe mensen geschreven en gesproken woorden verwerken wordt hierbij veel gebruikt. Het levert onder andere handvatten voor stoornisgerichte therapie voor afasiepatiënten. De testbatterij PALPA biedt een scala aan tests voor het onderzoeken van de taalmodules die in dit model worden onderscheiden. Wil je als logopedist meer weten over PALPA en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen? Dan is deze cursus een uitstekende keuze.

9th Sep 2024
09:30 - 16:30
1108.5
26 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1108.5
Inclusief : Studiemateriaal; Arrangementen (Food & Beverage)
Exclusief : BTW

Datum en locatie

09 Sep 2024
09:30
05 Nov 2024
16:30
Rotterdam Rotterdam Stationsplein, 1

Beroepen

Logopedist
26 Punten
NVLF

Sprekers

Jiska Wiegers

Docent
Jiska is in 1995 afgestudeerd als logopedist bij Fontys Hogeschool Eindhoven en in 1998 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, specialisatie Neurolinguïstiek. Sinds 1998 is zij als klinisch linguïst werkzaam bij het Afasieteam van Rijndam Revalidatie.

Doelen

Je hebt een duidelijk beeld van symptomen, oorzaken en gevolgen van afasie
Je kent het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young
Je kunt PALPA-taken afnemen en interpreteert de resultaten binnen het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young
Je stelt de juiste diagnose
Je formuleert een therapieadvies
Omschrijving

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor logopedisten die op dit moment werkzaam zijn in een setting waarin zij afasiepatiënten diagnosticeren en behandelen.

Heb je recent de cursus Woordvinding bij Afasie gevolgd of ben je van plan dit op korte termijn te doen? Houd er dan rekening mee dat er overlap bestaat in de theoretische bespreking van de cursus Woordvinding bij Afasie en deze cursus. Wij bevelen je aan om deze 2 cursussen niet kort na elkaar te volgen. Wel is het goed mogelijk om de ene cursus ter aanvulling op en opfrissing van de andere te volgen. Want naast theoretische overlap bevatten beide cursussen uiteraard ook duidelijke verschillen in inhoud, focus en leerdoelen.

Aanpak

De cursus biedt een intensieve bespreking van PALPA en van het taalmodel van Ellis & Young (1988) waarop deze diagnostische testbatterij gebaseerd is. Er wordt geoefend met cases uit de praktijk van de docent. De nadruk ligt op de klinische bruikbaarheid van de testbatterij, met name voor het plannen van therapie. Na 2 cursusdagen kiest de cursist een case uit de eigen werksetting en neemt bij deze patiënt enkele PALPA-testen af, interpreteert de resultaten binnen het taalverwerkingsmodel van Ellis & Young en formuleert een therapieadvies. De docent beoordeelt de uitwerking van de case en de cursist ontvangt feedback. Het voldoende maken van deze opdracht is voorwaarde om de cursus met goed gevolg af te sluiten en de accreditatiepunten bijgeschreven te krijgen.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en 11 uur zelfstudie.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD