Masterclass Voeding en Intensive Care

Tweedaagse interactieve multidisciplinaire Masterclass Voeding & Intensive Care
voedingICintensive carevoeden

Op woensdag 18 december en vrijdag 10 januari 2025 organiseren wij de Masterclass Critical Care Nutrition “Voeding & Intensive Care”. Een must voor elke zorgprofessional betrokken bij voeding van IC-patiënten.

10 jan. 2025
350 - 405
12-15 Punten
Webinar
Physical course - series

Prijzen

Variabel € 350 - 405

Datum en locatie

10 jan. 2025
09:00
16:45
Horapark 9, 6717LZ, Ede

Beroepen

Diëtist
15 Punten
ADAP
Ergotherapeut
15 Punten
ADAP
Huidtherapeut
15 Punten
ADAP
Intensivist
12 Punten
ABIC
Logopedist
15 Punten
ADAP

Sprekers

Arthur van Zanten

Internist-intensivist - Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede
Omschrijving

Programma Masterclass Voeding en Intensive Care

De masterclass start beide dagen om 09:00 uur. De eindtijd is 16:45 uur.


Woensdag 18 december

  • Inleiding in Critical Care Nutrition 
  • De rol van Inflammatie, katabolie, metabole stress, mitochondriële dysfunctie, overvoeding, autofagie en refeeding syndroom
  • Hoe bepaal ik de energiebehoefte bij opname en in het IC-beloop?
  • Formules, VCO2 en indirecte calorimetrie?
  • Zijn niet-nutritionele calorieën van belang?
  • Wat is de bijdrage van glucose, propofol en citraat?
  • Herkenning en behandeling van Refeeding Syndroom op de IC
  • Hoe herken je het? En wat is de beste behandeling op de IC?
  • Voedingsonderzoek op de IC: interpretatie
  • Vroege enterale voeding
  • Voordelen, nadelen en de bewijsvoering
  • Contra-indicaties voor EN
  • Wanneer is starten veilig en wanneer niet?
  • Optimaliseren enterale voeding
  • Welke factoren dragen bij aan realiseren enterale voedingsdoelen?
  • Workshop sessies
  • Optimale voedingstherapie bij pancreatitis op de IC
  • Welke aspecten zijn van belang, wat zeggen de richtlijnen?
  • Instructie thuisopdracht 
  • Voordracht, uitleg klinische vraag


Vrijdag 10 januari 2025

  • Terugkoppeling klinische vragen uit thuisopdracht
  • Voordracht en interactieve discussie
  • Parenterale Voeding: evidence?
  • Wanneer starten met TPV of SPN? Hoe veilig is TPV?
  • Vitamines en spoorelementen
  • Suppleren of niet? Wanneer en hoeveel?
  • Immuunmodulerende aminozuren: glutamine, arginine, leucine, HMB
  • Wat is de rol van suppletie met deze aminozuren, bewijs, veiligheid
  • Voedingsonderzoek op de IC II: interpretatie
  • Immuunmodulerende vetzuren: soja, visolie, olijfolie
  • Voordelen, nadelen en de bewijsvoering
  • Optimale timing van eiwittoediening
  • Wanneer starten met welke dosis? Heeft gehydrolyseerd eiwit zin? Met welke producten bereik je het doel? Hoe gebruik je de UCR? Hoe bepaal je de individuele behoefte?
  • Workshop
  • Monitoring van voeding op de IC
  • Wat meten, bepalen, volgen, wanneer is het goed?
  • Voedingsbehoefte en voedingsintake na IC ontslag
  • Interactieve Casusbespreking 
  • Toepassing van de kennis in de praktijk
  • Evaluatie en certificaten & Einde Masterclass


Interactie opleidingen BV

info@interactie.org
693501
9, Horapark, Ede, 6717LZ