Deze cursus is verlopen

Kinderbrein en bewegen; over reflexpatronen, stress en niet begrepen gedrag

kinderbreinstress bij kinderenbewegingstressstresscoachinggedrag

Na deze dagen kun je aan de manier van bewegen van het kind zien waar het fysiek of sociaal-emotioneel vastloopt of een zetje nodig heeft, waarom het vastloopt en hoe je dit op een positieve manier kunt ondersteunen.

645
24 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 645

Beroepen

Diëtist
04 Oct 2019
04 Oct 2023
24 Punten
ADAP
Ergotherapeut
04 Oct 2019
04 Oct 2023
24 Punten
ADAP
Huidtherapeut
04 Oct 2019
04 Oct 2023
24 Punten
ADAP
Logopedist
04 Oct 2019
04 Oct 2023
24 Punten
ADAP
Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er)
04 Oct 2019
04 Oct 2023
24 Punten
ADAP
Omschrijving

Wist je dat niet begrepen – of niet gewenst gedrag, (motorische) ontwikkelingsachterstand, pijnklachten, leerproblemen en angst op de loer liggen wanneer het kinderlijf en -brein elkaar niet begrijpen?

Wist je dat je aan de manier van bewegen van het kind kunt zien wat er speelt, wat er ‘mis’ gaat en wat het kind nodig heeft om het makkelijker te maken?

In deze driedaagse actieve, lichaamsgerichte bijscholing ga je zelf het samenspel ervaren tussen het brein, het lijf, de invloed van bewegen, reflexen, aanraken, het autonoom zenuwstelsel, emoties, hechting en veiligheid. Je leert over de ontwikkeling van het brein, de ontwikkeling van het bewegen en hoe deze aan elkaar gekoppeld zijn. Vervolgens leer je hoe je niet gewenst gedrag, niet begrepen fysieke klachten of (leer) ontwikkelingsachterstand kunt beïnvloeden door het kind nieuwe of andere bewegingen/aanrakingen te laten ervaren. Deze manier van werken kan ook (als het gewoon goed gaat met het kind) gebruikt worden om het kind te ondersteunen in zijn ontwikkeling: fysiek, sociaal-emotioneel en cognitief.

Carla van Wensen/Kind in Evenwicht

De ontwikkeling van het kinderbrein en het bewegen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat maakt dat je aan de manier van bewegen van het kind kunt zien waar het fysiek en/of sociaal-emotioneel vastloopt, waarom het vastloopt en hoe je dit op een positieve manier kunt beïnvloeden. Tijdens de cursussen van Kind in evenwicht ontdek je hoe het kind via het bewegen, lichaamstaal en emoties laat weten dat het niet goed met hem gaat. Je ervaart zelf welke rol het brein en zijn beschermende primaire reflexen hierin speelt. Aan de hand van een schema met reflexintegratie-technieken en oefeningen kun je direct lichaamsgericht aan de slag. Om het kind te ondersteunen is praten niet nodig. Zijn lichaam vertelt het verhaal.
info@carlavanwensen.nl
0642343920
58, Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat, Limmen, 1906CM