This course is expired

Stotteren, reflexintegratie en veiligheid

veiligheidStotterenreflexintegratieHet breinreflexenautonoom zenuwstelselhechtinghet lijf

In deze driedaagse actieve, lichaamsgerichte cursus ga je zelf het samenspel ervaren tussen het brein, het lijf, reflexen, aanraken, het autonoom zenuwstelsel, emoties, hechting en veiligheid.

645
Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 645
Includes : reader, werkschema, het boek ‘De Ik-fabriek’, uitgebreide vegetarische lunch, koffie en thee

Professions

Diëtist
Date on request
ADAP
Ergotherapeut
Date on request
ADAP
Huidtherapeut
Date on request
ADAP
Logopedist
Date on request
ADAP
Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er)
Date on request
ADAP
Description

Wist je dat vloeiend spreken, lekker in je vel zitten en bewegen heel veel met elkaar te maken hebben en elkaar beïnvloeden? Aan de manier van bewegen kun je zien waar het kind of de volwassene (fysiek of sociaal-emotioneel) vastloopt, waarom het vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken.


Om vloeiend te kunnen spreken en optimaal gebruik te kunnen maken van je talenten en kwaliteiten is er een aantal bouwstenen nodig. Eén van deze bouwstenen is dat bewegingspatronen goed uitgevoerd kunnen worden. Bewegingspatronen ontwikkelen zich aan de hand van primaire reflexen. Reflexen zijn niet-bestuurbare bewegingen en hebben als doel het brein en lijf iets te leren op fysiek, sociaal-emotioneel en mentaal gebied. Wanneer het brein en lijf begrepen hebben wat de functie is van een beweging zal de reflex uitdoven en overgaan in een bewust bestuurbare beweging. Het kind heeft een groeisprong gemaakt en is weer een vaardigheid rijker.


Factoren als (geboorte)trauma, ziekte of overgeërfde informatie kunnen hierin verstorend werken en ervoor zorgen dat het kind (of de volwassene) reflexmatig blijft bewegen. Dit heeft niet alleen negatieve gevolgen voor het spreken, maar ook voor zaken als focus, het gevoel van veiligheid, emotieregulatie, verwerken van prikkels en tot handelen kunnen komen.

Carla van Wensen/Kind in Evenwicht

De ontwikkeling van het kinderbrein en het bewegen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat maakt dat je aan de manier van bewegen van het kind kunt zien waar het fysiek en/of sociaal-emotioneel vastloopt, waarom het vastloopt en hoe je dit op een positieve manier kunt beïnvloeden. Tijdens de cursussen van Kind in evenwicht ontdek je hoe het kind via het bewegen, lichaamstaal en emoties laat weten dat het niet goed met hem gaat. Je ervaart zelf welke rol het brein en zijn beschermende primaire reflexen hierin speelt. Aan de hand van een schema met reflexintegratie-technieken en oefeningen kun je direct lichaamsgericht aan de slag. Om het kind te ondersteunen is praten niet nodig. Zijn lichaam vertelt het verhaal.
info@carlavanwensen.nl
0642343920
58, Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat, Limmen, 1906CM