This course is expired

W.H.A. DIASTASEPROBLEMATIEK DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING - EDITIE 21

rectus diastasebuikwandproblematiekEPBbuikwand

Na deze cursus kun je je cliënt met rectus diastase en andere vormen van buikwandproblematiek onderzoeken en behandelen volgens de meest recente EBP inzichten.

495
14-15 Points
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prices

Regular € 495
Includes : Lunch

Professions

Diëtist
15 Points
ADAP
Ergotherapeut
15 Points
ADAP
Fysiotherapeut
15 Points
KRF
14 Points
KNGF
Huidtherapeut
15 Points
ADAP

Goals

Na deze cursus kun je je cliënt met rectus diastase en andere vormen van buikwandproblematiek onderzoeken en behandelen volgens de meest recente EBP inzichten.

Description

Diastase van de m. rectus abdominis is een in principe fysiologische aanpassing van de buikwand op een toename van relatieve of absolute buikdruk. Een rectus diastase treedt bij elke zwangere op in het derde trimester van de zwangerschap. 40% van de moeders heeft 6 maanden post-partum nog steeds in meer of mindere mate een diastase. Echter een deel van deze vrouwen heeft daar klachten van en de fysio-/ oefentherapeut kan een belangrijke rol vervullen in het begeleiden van de revalidatie daarvan. Ook bij vrouwen die ooit zwanger zijn geweest en bij mannen en komt rectus diastase voor. Ook zij ervaren daarvan geregeld fysieke en mentale problemen. En ook hen kun je helpen.


Buikwandrevalidatie is een nog betrekkelijk nieuw gebied binnen de fysio- en oefentherapie, ook internationaal, en is nog niet opgenomen in basisopleidingen of in een specifieke richtlijn. Toch is er inmiddels zoveel evidentie en (internationale) consensus dat er wel degelijk richting gegeven kan worden aan het diagnostisch proces en behandeling. Incidentie, etiologie en state of the art m.b.t. diagnostiek en behandeling worden in deze tweedaagse nascholing doorgenomen en de vertaalslag naar de praktijk wordt direct gemaakt.


Na de nodige zelfstudie vooraf en een uitgebreide inleiding door de docent gaan de cursisten op dag 1 zelf aan de slag met anamnese en onderzoek. In de tussenliggende week kun je e.e.a op je in laten werken om op de tweede dag lekker aan de slag te gaan met oefenen/ trainen en (eigen) casuïstiek. De cursusinhoud wordt op beide dagen ondersteund m.b.v. echografie. Dag 2 vindt plaats in een goed geoutilleerd sportcentrum, zodat optimaal geoefend kan worden. Makkelijk zittende kleding is op beide dagen een aanrader.

Women's health academy

Women’s Health Academy leidt professionals binnen hun eigen vakgebied op tot superspecialisten in vrouwspecifieke zorg en training.
info@whacademy.nl
0649873990
16, Veldkampsteeg, Bathmen, 7473PG