This course is expired

Cognitie en leervermogen bij parkinson

parkinsonziekte van parkinsoncognitieve stoornissennascholing

Cognitieve stoornissen komen frequent voor bij de ziekte van Parkinson. Voor een effectieve behandeling van uw parkinsonpatiënt is het belangrijk rekening te houden met het cognitieve niveau. Hoe? Dat leert u tijdens deze eendaagse scholing.

265
6-8 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 265

Professions

Diëtist
6 Points
ADAP
Ergotherapeut
6 Points
ADAP
Fysiotherapeut
8 Points
KRF, KNGF
Huidtherapeut
6 Points
ADAP
Logopedist
6 Points
ADAP
Description

Cognitieve stoornissen komen frequent voor bij de ziekte van Parkinson. Deze hebben grote invloed op het dagelijks functioneren en beïnvloeden onze paramedische interventies. Voor een effectieve behandeling van uw parkinsonpatiënt is het belangrijk rekening te houden met het cognitieve niveau en de mogelijkheden om te leren. Tijdens deze eendaagse scholing krijgt u hier handvatten voor.


Vanuit de invalshoeken van de neuropsychologie, ergotherapie, cognitieve revalidatietherapie en vanuit patiënt perspectief gaan we in op de leerstof. Er is aandacht voor theorie en praktijk met interactieve sessies van Annelien Duits (klinisch neuropsycholoog), Irma Jansen (coördinator ergotherapie ParkinsonNet), Krystle van Domburg (ParkinsonNet ergotherapeut) en Marina Noordegraaf (ervaringsdeskundige en wetenschapper).


De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Cognitie, gedrag en leren bij het revalideren 
  • Leervermogen en cognitieve strategieën
  • Casuïstiek


Leerdoel

Na deze scholing heeft de cursist kennis en handvatten om de behandeling van parkinsonpatiënten af te stemmen op het cognitief functioneren van de patiënt.


Studiemateriaal

U ontvangt 4 weken voorafgaand aan de scholing alle relevante scholingsdocumenten.

ParkinsonNet

Het ontstaan van ParkinsonNet begon met een droom. Een gedeelde droom van neuroloog Bas Bloem en beweegwetenschapper Marten Munneke, zo bleek op het Nederlandse eiland Schiermonnikoog. Tijdens een cursus epidemiologie in 2000 spraken zij elkaar over deze complexe ziekte, de uitdagingen in veel dagelijkse activiteiten voor mensen die leven met parkinson en de noodzakelijke, gespecialiseerde, zorg vanuit veel verschillende disciplines en zorgverleners. Het idee van ParkinsonNet, een netwerk waarbij patiënt en zorgverleners samenwerken aan zorg op maat, was geboren.
infos@info.nl
4, Reinier Postlaan, Nijmegen, 6525 GC