Omgaan met ongewenst gedrag en agressie

aggresiefaggressieaggresitiviteitaggressieproblematiekgeweldgewelddadig gedragverbaal geweldfysiek geweldongewenst gedrag

In deze nascholing bieden wij u een methode aan die recht doet aan de zorg, de relatie met de patiënt maar ook aan de eigen grenzen op het gebied van agressiviteit.

22nd Jun 2022
19:00 - 21:00
315
4 Points
Online
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 315
Discounts
€ 215
Members Only

Date and Location

22 Jun 2022
19:00
29 Jun 2022
21:00
Online

Professions

Apotheker
Date unknown
4 Points
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
Date unknown
4 Points
OA
Arts voor verstandelijk gehandicapten
Date unknown
4 Points
ABC1
Diëtist
Date unknown
4 Points
ADAP
Doktersassistent
Date unknown
4 Points
CADD

Speakers

speaker image

Servaas van der Zijden

Trainer van Dokh
Description

Corona heeft een grote invloed op ons dagelijks leven. We worden beperkt in ons doen en laten, de frustraties nemen hierdoor toe. Ook in de zorg krijgen patiënten een steeds “korter lontje”.


Hevige weerstand of ongewenst gedrag komt vooral hard aan bij medewerkers in de zorg die zich juist inzetten voor het welzijn van patiënten. Zij zijn in het algemeen geneigd de eigen grenzen te verleggen of ondergeschikt te maken teneinde zorg aan de ander te verlenen. Kost wat kost wil men ook vaak de relatie met de patiënt goed houden.


Medewerkers in de zorgverlening hebben regelmatig de aanname dat door niet te reageren op agressie dit vanzelf zal overgaan. Dit is een illusie die tijdens de training aan de orde zal komen. Door niet te reageren keurt men impliciet het agressieve gedrag goed en zal de patiënt verder gaan. In veel gevallen is men bereid meer agressie te accepteren om de zorg te blijven bieden. Wij bieden een methode die recht doet aan de zorg, de relatie met de patiënt maar ook aan de eigen grens.Inhoud training

Voorafgaand aan de training ontvangen de deelnemers een korte voorbereidende opdracht (max. 15 minuten). Deze opdracht is de basis voor de onlinetraining. De training bestaat uit twee avondsessies. In de eerste sessie zullen wij de theorie behandelen a.d.h.v. de voorbereidende opdracht. De tweede sessie zal volledig in het teken staan van praktijksimulaties met een acteur. Als handvat voor deze simulaties ontvangen de deelnemer een invuloefening “Begrijpen of Begrenzen”. Deze gaan zij samen met andere cursisten invullen in een “breakout room”. Deelnemers ontvangen na afloop een hand-out van de powerpoint.


Daarnaast stellen wij de deelnemers in de gelegenheid om ons na de training nog (individueel) om advies te vragen. Wij zullen dan samen met de deelnemer een analyse maken en een advies geven. Wij werken volgens het diagnose-receptmodel.


Onderwerpen

  • Kort voorstellen en eigen ervaringen van de deelnemers;
  • Toelichting vormen van ongewenst gedrag;
  • Praktijkoefening “begrijpen”;
  • Theorie agressie op de persoon-grenzen stellen;
  • Praktijkoefening “begrenzen”;
  • Praktijksimulaties met professionele trainingsacteur (co-trainer).

Stichting DOKh

secretariaat@dokh.nl
0725279100
6, Robijnstraat, Alkmaar, 1812RB