Basiscursus EMDR volwassenen

EMDRbasisopleidingtraumaangstbehandelingstressstoornisklachtengebeurtenis

Ontdek de kracht van EMDR, een geprotocolleerde en cliëntgerichte behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Met onze VEN-erkende Basiscursus EMDR leer je effectief trauma gerelateerde stoornissen, zoals PTSS, en andere klachten te behandelen.

26 feb. 2024
09:30 - 16:45
1045
24-32 Points
Online
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prices

Regular € 1045

Date and Location

26 feb. 2024
09:30
26 apr. 2024
16:45
Online
10 jun. 2024
09:30
04 sep. 2024
16:45
Online
07 okt. 2024
09:30
13 dec. 2024
16:45
Online

Professions

Cognitief gedragstherapeut
32 Points
VGCt
Gedragstherapeut
32 Points
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
29 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
29 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
29 Points
FGzPt

Speakers

Erik ten Broeke

Docent
Onze docent Erik ten Broeke is klinisch psycholoog, psychotherapeut en opleider/supervisor voor de VGCt. Bovendien is hij door EMDR-Europe gecertificeerd als trainer EMDR. In samenwerking met onder andere Ad de Jongh schreef hij tal van artikelen en boeken over EMDR, waaronder ‘Handboek EMDR’, ‘Praktijkboek EMDR (deel I en II)’ en ‘Vraagbaak EMDR’.

Tilly Koolstra

Docent
Onze docent Tilly Koolstra is Klinisch psycholoog en psychotherapeut. Daarnaast is Tilly gecertificeerd traumatherapeut NtVP, erkend trainer en supervisor bij de VEN (Vereniging EMDR Nederland) en supervisor voor de VGCt, VKJP en de NVP. Daarnaast is zij leersupervisor en leertherapeut. Ze maakt deel uit van het bestuur van de VEN.

René van Diest

Docent
Met ruim 25 jaar ervaring in de GGZ heeft hij René gewerkt voor de Koninklijke Landmacht, RIAGG, in de verslavingszorg (klinisch en ambulant), bij HSK en in de ziekenhuispsychiatrie. Momenteel werkt hij fulltime in zijn eigen praktijk 'Psychotherapiepraktijk van Diest' waar hij enkel nog behandeling aanbiedt in het kader van Specialistische GGZ.

Linda Ermers

Docent
Onze docent Linda is GZ-psycholoog, EMDR Europe Practitioner, supervisor bij de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en EMDR Europe trainer i.o. Ze heeft ruime ervaring binnen de GGZ met traumasensitieve zorg, zowel met kind & jeugd als volwassen.
Description

Waarom kiezen voor de Basiscursus EMDR? 

  • Ontwikkel de vaardigheden om cliënten met relatief ongecompliceerde PTSS effectief te behandelen. Je leert hoe je EMDR kunt gebruiken om cliënten te helpen hun trauma’s te verwerken en hun dagelijkse leven weer op te pakken.
  • Krijg een grondig inzicht in het EMDR-protocol en de indicatiestelling bij volwassenen. Je leert hoe je dit effectieve behandelingsprotocol op een gestructureerde manier kunt toepassen om cliënten met traumagerelateerde klachten te helpen.
  • Leer hoe je EMDR niet alleen effectief in kunt zetten bij PTSS, maar ook bij andere klachten zoals specifieke fobieën, obsessief-compulsieve stoornis, paniekstoornis, zelfbeeldproblemen, chronische pijn en gedragsproblemen bij kinderen.

Inhoud van de Basiscursus EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een kortdurende, gestructureerde en cliëntgerichte aanpak voor het behandelen van trauma gerelateerde angstklachten. Deze klachten ontstaan door een nare gebeurtenis, waarbij alleen al het denken eraan een emotionele reactie veroorzaakt. Hierbij is er een duidelijke link tussen de traumatische ervaring en huidige symptomen zoals angst, somberheid, herbelevingen en slaapproblemen.

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat EMDR zeer effectief is voor cliënten met Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). Vaak kunnen cliënten na slechts enkele sessies hun dagelijkse routine hervatten.


Wat kun je verwachten van de Basiscursus EMDR?

In deze basiscursus leer je EMDR toepassen bij relatief ongecompliceerde posttraumatische stressstoornissen (type 1 trauma) en andere trauma-gerelateerde aandoeningen. We nemen het basisprotocol van EMDR stapsgewijs door en maken gebruik van:

  • Inleidende theorieën (inclusief de empirische status van EMDR en werkingsmechanismen)
  • Live- en videodemonstraties
  • Semi-plenaire oefeningen
  • Begeleide praktijkoefeningen in duo’s

Deze cursus richt zich niet op complexe situaties, specifieke doelgroepen of bredere toepassingen, zoals complexe PTSS. Voor het behandelen van dergelijke problemen is de EMDR vervolgtraining aanbevolen.

Vlokhoven Opleidingen

Wij zijn iedere dag hard aan het werk om de beste opleider binnen de GGZ te zijn. Dat doen we door innovatief onderwijs te bieden waar jij als professional direct mee aan de slag kunt. Gericht op de klinische praktijk en de meest recente ontwikkelingen binnen het vakgebied.
info@vlokhovenopleidingen.nl
310850041801
7, Charles Petitweg, A5, Breda, 4827HJ