Deze cursus is verlopen

Basistraining SCID-5-S & SCID-5-P

SCID-5-SSCID-5-PSCIDpersoonlijkheidsstoornissenpersoonlijkheidsstoornisDSM-5DSM-5 classificatiedifferentiaal diagnostiekpsycholoog

De SCID is een semigestructureerd klinisch interview wat als doel heeft de diagnosticus te helpen in het komen tot een DSM-5 classificatie. Deze bestaat uit twee delen, de SCID-5-S en de SCID-5-P. De SCID-5-S omvat het merendeel van de syndroomstoornissen opgenomen in de DSM-5. De SCID-5-P betreft de persoonlijkheidsstoornissen opgenomen in de DSM-5. In deze training wordt uitgebreid stilgestaan bij hoe beide interviews afgenomen en gescoord dienen te worden alsook hoe tot classificatie over te gaan. De focus tijdens deze twee dagen ligt zowel op theorie als op het oefenen aan de hand van rollenspelen.

625
In aanvraag
Webinar
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 625

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
Accreditation in aanvraag
FGzPt
Psycholoog NIP
Accreditation in aanvraag
NIP
Psycholoog NIP | Arbeids- & Organisatiepsycholoog
Accreditation in aanvraag
NIP

Sprekers

Maartje Hermans-Simons

Gezondheidszorgpyscholoog
Omschrijving

De SCID is een semigestructureerd klinisch interview wat als doel heeft de diagnosticus te helpen in het komen tot een DSM-5 classificatie. Deze bestaat uit twee delen, de SCID-5-S en de SCID-5-P. De SCID-5-S omvat het merendeel van de syndroomstoornissen opgenomen in de DSM-5. De SCID-5-P betreft de persoonlijkheidsstoornissen opgenomen in de DSM-5.

In deze training wordt uitgebreid stilgestaan bij hoe beide interviews afgenomen en gescoord dienen te worden alsook hoe tot classificatie over te gaan. De focus tijdens deze twee dagen ligt zowel op theorie als op het oefenen aan de hand van rollenspelen. Daarnaast proberen we steeds voldoende ruimte te bewaken voor het voeren van discussies bijvoorbeeld op het vlak van differentiaal diagnostiek. Een drie tot vier weken later voorzien we een terugblik moment in de vorm van een twee uur durende webinar waar deelnemers hun ervaring en vragen met eigen casuïstiek kunnen inbrengen.

De SCID-5-S staat centraal op eerste dag van de training en de SCID-5-P komt op tweede dag aan bod. U kunt zich voor beide dagen inschrijven maar ook voor één van de dagen. Het Webinar volgt een paar weken later en is een vast onderdeel van deze training en u schrijft zich automatisch hiervoor in.


De doelen van deze training zijn:

  • Het opdoen van kennis en ervaring met de afname en scoring van de SCID-5-S en SCID-5-P, wat deelnemers in staat stelt zelfstandig dit interview te gebruiken om tot classificerende diagnostiek te komen voor het merendeel van de DSM-5 classificaties.
  • Het vergroten van kennis met betrekking tot het merendeel van de syndroomstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen zoals omschreven binnen de DMS-5.

De cursist is na deze training in staat om:

  • De deelnemer beschikt over voldoende kennis en ervaring omtrent afname en scoring van de SCID-5-S en SCID-5-P waardoor ze in staat zijn dit interview zelfstandig te gebruiken om tot classificerende diagnostiek te komen voor het merendeel van de DSM-5 classificaties.
  • De deelnemer beschikt over voldoende kennis omtrent het merendeel van de syndroomstoornissen en persoonlijkheidsstoornis zoals omschreven binnen de DSM-5.


De Viersprong

De Viersprong is een topklinische derdelijns instelling met ruim vijf jaar specialistische kennis op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen.
viersprongacademy@deviersprong.nl
0887656200
2, De Beeklaan, Halsteren, 4661EP