Deze cursus is verlopen

EMDR Verdiepingscursus

verdiepingscursusEMDRDSM-stoornissen

De EMDR Verdiepingscursus leert de theoretische achtergronden en praktische toepassing van EMDR voor een breed scala van DSM-stoornissen.

525 - 800
12-24 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Variabel € 525 - 800
Inclusief : lunch

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Orthopedagoog-generalist
12 Punten
NIPK&J/NVO
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
17 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
17 Punten
V&VN
Omschrijving

De EMDR Verdiepingscursus leert de theoretische achtergronden en praktische toepassing van EMDR voor een breed scala van DSM-stoornissen. Aandacht wordt gegeven aan stabilisatie bij cliënten met affecttolerantie – en regulatie problemen en aan het flexibel kunnen toepassen van diverse EMDR-deelprocedures. De casusconceptualisatie wordt verricht vanuit het cognitief-gedragstherapeutische leermodel.


Deelnemers dienen:

– literatuur te bestuderen,

– te participeren in kennisoverdracht,

– zelf actief te oefenen met EMDR, zowel tijdens als tussen de cursusdagen,

– een toets af te leggen na afloop.


Na afloop kunnen de deelnemers EMDR toepassen bij cliënten waarbij experientiële vermijding een rol speelt. Dit betreft zowel klachten samenhangend met een negatief zelfbeeld, als traumatische en krenkende ervaringen. Ze kunnen inschatten of de cliënt klaar is voor EMDR, een heldere casus conceptualisatie maken, het behandelplan opstellen en flexibel uitvoeren. Tevens kunnen ze de EMDR-procedures aanpassen als de behandeling hierom vraagt.

ACT-EMDR Centrum Nederland

Het instituut leidt professionals op om ACT te geven aan mensen waarvoor men bevoegd is om mee te werken vanuit zijn of haar vooropleiding. Men kan ACT integreren in het werk als psycholoog, coach, mindfulnesstrainer, therapeut, remedial teacher, docent, student of werker in de (geestelijke) gezondheidszorg.
balde.peter@gmail.com
0640944757
166, Voorburgstraat, Rotterdam, 3037BR