Deze cursus is verlopen

Masterclass Leefstijlpsychiatrie

leefstijlpsychiatrievoedingslaapbewegingtegenwoordig

In deze masterclass krijgt u een overzicht van de huidige stand van zaken op het gebied van leefstijlpsychiatrie.

1295
11-13 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1295

Beroepen

Physician Assistant
11 Punten
NVvP-psych
Psychiater
11 Punten
NVvP-psych
Psycholoog NIP
13 Punten
NIP
Psycholoog NIP | Arbeids- & Organisatiepsycholoog
13 Punten
NIP
Psycholoog NIP | Eerstelijnspsycholoog
13 Punten
NIP
Omschrijving

"In de geestelijke gezondheidszorg is een ongezonde leefstijl oververtegenwoordigd. We kunnen nog een wereld winnen wanneer we inzetten op een gezondere leefstijl, in zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid". 


 


Met deze woorden opent Jeroen Deenik het redactioneel van het themanummer Leefstijl en psychiatrie van het Tijdschrift voor Psychiatrie (editie 11, 2020). Door leefstijlgedrag onderdeel te maken van de behandeling van mensen met een psychiatrische aandoening, kan daadwerkelijk verbetering bereikt worden in psychische gezondheid, psychosociaal en cognitief functioneren en mogelijk verminderd medicatiegebruik.


 


In deze masterclass krijgt u een overzicht van de huidige stand van zaken op het gebied van leefstijlpsychiatrie. Tijdens de masterclass komen onderwerpen als voeding, slaap, beweging, middelengebruik en zingeving aan bod. Doelstelling is om u niet alleen te voorzien van de wetenschappelijke evidentie, maar ook om uitvoerig aandacht te hebben voor het integreren van leefstijlfactoren en het toepassen van leefstijlinterventies in uw klinische praktijk. Tot slot is er naast de inhoud veel aandacht voor uw eigen leefstijl: de masterclass vindt plaats op sportcerntrum Papendal in Arnhem. In het programma zijn meerdere momenten ingebouwd om te sporten of te genieten van de mooie omgeving.

De Tijdstroom

De Tijdstroom ontwikkelt vernieuwende, praktijkgerichte uitgaven voor medische professionals. Samen met onze auteurs en redacties maken we ons sterk voor een nog betere gezondheidszorg.
info@tijdstroom.nl
0302364450
150, Vondellaan, Utrecht, 3521GH