Genderdysforie

genderdysforieGenderdiversiteitbehandelkamerdiagnostiekbehandeling

Genderdiversiteit is een thema dat steeds vaker voorkomt in de behandelkamer. Veel behandelaren voelen zich onvoldoende thuis in dit onderwerp om hier goed mee uit de voeten te kunnen in de bejegening van de cliënt en het uitvoeren van de diagnostiek en behandeling.

17th Apr 2023
09:30 - 12:00
470
8-10 Points
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prices

Regular € 470

Date and Location

17 Apr 2023
09:30
15 May 2023
12:00
Eindhoven Eindhoven Vitruviusweg, 2

Professions

Gezondheidszorgpsycholoog
10 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
10 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
10 Points
FGzPt
Orthopedagoog-generalist
9 Points
NIPK&J/NVO
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
9 Points
NIPK&J/NVO
Description

De cursus genderdysforie is een introductie in diagnostiek en behandeling van cliënten met genderdysforie. Je krijgt meer kennis over genderdiversiteit, Genderdysforie (zoals geclassificeerd in de DSM-5) en seksuele diversiteit. Er worden oefeningen gedaan die de gender sensitiviteit van jezelf vergroten. Met deze kennis ben je beter in staat om het gesprek aan te gaan met cliënten die zoekende zijn op dit vlak of zich identificeren met LHBTQI. Je bent je bewust van de comorbiditeit bij deze cliënten, zodat je hier in de diagnostiek en behandeling rekening mee kan houden. Er zal uitleg worden gegeven over de diagnostiek- en behandelmogelijkheden in de GGZ en in een medisch genderteam. Doordat je overzicht krijgt van de behandelmogelijkheden en jouw eigen rol in dat proces, kun je beter richting geven aan de behandeling van cliënten met genderdysforie.

  • In de intervisiebijeenkomst komen de eigen vragen en casuïstiek van deelnemers aan de orde. Afhankelijk van de groepsgrootte, zal de groep worden opgesplitst naar kind & jeugd en volwassenen waardoor er dieper ingegaan kan worden op leeftijdsspecifieke kenmerken binnen de behandeling.

RINO Zuid

nascholing@rinozuid.nl
0858902200
2, Vitruviusweg, Eindhoven, 5624AD