Deze cursus is verlopen

Basiscursus CGT | KJ

CGTkjcognitieve gedragstherapiecognitieve gedragstherapeutische technieken

Het doel is om aan het eind van de cursus voldoende kennis en vaardigheden te hebben verworven om cognitief gedragstherapeutische behandelingen van ‘gemiddelde zwaarte’ onder supervisie te kunnen uitvoeren.

3295
100 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 3295
Inclusief : koffie, thee en lunch. Exclusief literatuur

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
100 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
100 Punten
VGCt
Orthopedagoog-generalist
100 Punten
NIPK&J/NVO
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
100 Punten
NIPK&J/NVO
Omschrijving

Binnen Psy-zo! wordt de basiscursus Geïntegreerde Cognitieve Gedragstherapie, met speciale aandacht voor kind en jeugd, aangeboden. De cursus is opgezet volgens de richtlijnen van de Vereniging van Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) en bestaat uit 15 bijeenkomsten. De cursus is opgebouwd uit 2 delen van elk 50 uur: een basisintroductiedeel waarin de cursisten de verschillende fasen in het cognitief gedragstherapeutische proces leren kennen en toepassen, gevolgd door een basisverdiepingsdeel waarin verschillende toepassingsgebieden van de cognitieve gedragstherapie centraal staan.


Uitgangspunt is dat individu specifieke behandelingen en (evidence-based) protocollaire behandelingen elkaar aanvullen. De cursisten leren met behulp van zoekschema’s (met name DSM, FA en BA) te komen tot een geïntegreerd cognitief gedragstherapeutisch behandelplan. De cursisten oefenen vervolgens met een aantal evidence of concensus based cognitief gedragstherapeutische interventies en leren de (eigen) therapeutisch attitude binnen de therapeutische relatie te herkennen en beïnvloeden. Het doel is om aan het eind van de cursus voldoende kennis en vaardigheden te hebben verworven om cognitief gedragstherapeutische behandelingen van ‘gemiddelde zwaarte’ onder supervisie te kunnen uitvoeren. Het accent ligt hierbij op de doelgroep kind en jeugd, maar er is ook aandacht voor de doelgroep volwassenen.

Psy-zo! Onderwijs

Onderwijs voor GGZ-professionals
onderwijs@psy-zo.nl
0507502088
12, Zernikepark, Groningen, 9747AN