Deze cursus is verlopen

Inleiding Schematherapie

Schematherapiepsychotherapie

Wil je kennismaken met schematherapie? Proeven van deze behandelmethode? Weten voor wie deze behandelmethode geschikt is en wat de therapie inhoudt? Dan is deze 1 daagse workshop geschikt voor jou!

195
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 195
Inclusief : Koffie/thee en digitale reader
Exclusief : Boeken en maaltijden

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
6 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
6 Punten
VGCt
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
6 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
6 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
6 Punten
LV POH-GGZ
Omschrijving

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met ernstige psychische stoornissen. Het is ontwikkeld als behandeling van persoonlijkheidsproblematiek, maar inmiddels ook effectief gebleken bij bijvoorbeeld een recidiverende depressie of angststoornis. Schematherapie helpt de cliënt om de oorsprong van disfunctionele gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit de jeugd op patronen en het dagelijkse leven worden onderzocht. Doel is om de cliënt te laten voelen wat zijn/haar behoeften zijn, te verwerken wat hij/zij is tekortgekomen en om vervolgens op een gezondere manier te leren reageren op behoeftes, problemen en frustraties. Hierdoor verandert niet alleen het gedrag, maar veranderen ook gedachten en gevoelens.


Wellicht overweeg je een opleiding schematherapie te volgen, maar wil je graag weten of dit wel iets voor je is. Of misschien heb je vaak te maken met persoonlijkheidsproblematiek en ben je benieuwd naar de behandelmogelijkheden. Wellicht ben je niet van plan met schematherapie te gaan behandelen, maar wil je er wel meer van weten om bijvoorbeeld gericht te kunnen doorverwijzen of om je horizon te verbreden. Ook als je simpelweg behoefte hebt aan uitbreiding van je kennis en benieuwd bent naar de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek, ben je welkom in deze workshop.


Tijdens deze 1 daagse workshop maak je in vogelvlucht kennis met alle facetten van Schematherapie. Er wordt aandacht besteed aan het theoretische model van schematherapie, maar vooral praktisch gekeken naar indicatiestelling, psycho-educatie en de inhoud van de behandeling. Je gaat zelf aan de slag met voorbeelden en eigen casuïstiek, maar maakt ook kennis met de technieken door videomateriaal en demonstraties. Er wordt zowel plenair als in subgroepen gewerkt, waarbij je uitleg krijgt, oefent en discussieert.


Forta Opleidingen

info@fortaopleidingen.nl
25, Kruisplein, F, Rotterdam, 3014DB