Deze cursus is verlopen

1-Daagse opfriscursus EMDR vervolgtraining: casusconceptualisatie

EMDRvervolgtrainingnieuwe ontwikkelingen

Naast het opfrissen van uw kennis wordt u op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen.

255
5.6-6 Punten
Online
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 255
Inclusief : cursusmateriaal, lunch, thee/koffie

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
6 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
6 Punten
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
5.6 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
5.6 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
5.6 Punten
FGzPt
Omschrijving

De huidige EMDR Vervolgopleiding kent een aantal veranderingen ten opzichte van die van een aantal jaren geleden. Deze veranderingen hebben alles te maken met nieuwe ontwikkelingen, onderzoek en voortschrijdend inzicht. In de huidige Vervolgopleiding wordt lesgegeven vanuit een nieuw model voor ‘traumasensitieve casusconceptualisatie’. Dit model ligt ook ten grondslag aan de geheel herziende versie van het Praktijkboek EMDR (deel 1) dat naar verwachting eind oktober 2022 zal verschijnen (ten Broeke, de Jongh, Oppenheim, Hornsveld en van Pelt, in druk) en de verplichte literatuur zal zijn voor toekomstige EMDR Vervolgopleidingen.


Heeft u de EMDR Vervolgopleiding in het verleden gevolgd en wilt u op de hoogte gebracht worden van deze nieuwe ontwikkelingen? Ad de Jongh en Hellen Hornsveld organiseren twee eendaagse workshops die los van elkaar gevolgd kunnen worden en die tezamen de stof van de huidige vervolgtraining omvatten.


  • Opfriscursus Vervolgtraining: casusconceptualisatie. Zie onder.
  • Masterclass EMDR: Complex trauma, interweaves en emotieroute. Klik hier.


Opfriscursus Vervolgtraining: casusconceptualisatie

Deze workshop richt zich op de indicatiestelling voor EMDR in de breedste zin. U wordt op de hoogte gebracht van dit nieuwe model voor traumasensitieve casusconceptualisatie. Het model beschrijft 6 routes: de intrusieroute, de tijdlijnroute (voorheen ‘linksom’), de schrikbeeldroute (flashforwards), de opvattingen-route (voorheen ‘rechtsom’), de emotieroute en de affectbrug. Met deze routes (of zoekstrategieën) kan vanuit de klachten worden gezocht naar relevante aansturende traumatische herinneringen, die dan vervolgens – al dan niet met EMDR – kunnen worden bewerkt. De nadruk zal in deze workshop liggen op beheersing van de tijdlijnroute, flashforwards en de opvattingenroute.

Alle begrippen worden duidelijk en helder toegelicht, uiteraard met behulp van videomateriaal en tegen het licht van empirische evidentie en behandelrichtlijnen. Door de dag heen zullen verschillende oefeningen worden gegeven.


Leerdoelen:

  1. U neemt kennis van het vernieuwde model voor trauma-sensitieve casusconceptualisatie. Na afloop van de workshop kunt op grond van de gepresenteerde klachten en problemen een keuze maken voor één of meer zoekstrategieën.
  2. U leert werken met de meest recente versie van de tijdlijnroute, inclusief flashforwards en de Mental Video Check.
  3. U leert werken met de meest recente versie van de opvattingenroute; u bent op de hoogte van de reikwijdte van deze werkwijze en kunt deze toepassen binnen een CGt of schematherapeutisch kader.


Hornsveld Psycholgen Praktijk

hkhornsveld@gmail.com
0645514130
8, M.H.Trompstraat, Utrecht, 3572XV