Deze cursus is verlopen

Praktische psychofarmacologie kinderen en jeugdigen

psychofarmacologiepraktische psychofarmacologiekinderenjeugdigenouderbegeleidingmedicatiepsychofarmaca

Vaak worden kinderen behandeld met een combinatie van therapie, ouderbegeleiding en medicatie. Het helpt als je als therapeut inzicht hebt in de psychofarmacologie. In deze cursus leer je de werking en toepassing van de meest gebruikte psychofarmaca en de mogelijkheden en beperkingen ervan. Met die kennis verbeter je je samenwerking met de voorschrijvende behandelaar en met de ouders.

525
0-12 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 525
Inclusief : Digitale literatuur, lunch
Exclusief : Boek 40 euro

Beroepen

Jeugdzorgwerker
12 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
12 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
12 Punten
SKJ
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
12 Punten
NIPK&J/NVO
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
Accreditation in aanvraag
VSR

Competenties

Medische handelen 100 %

Sprekers

Godfried Marijnissen

Docent
Godfried Marijnissen is kinder- en jeugd­psychiater. Hij werkt bij Youz, Ambulant Leiden, voormalig Lucertis. Zijn belang­stel­ling gaat met name uit naar psychofarmacologie, dimensionele diag­nos­tiek, neurobiologie, genetica en neuro-imaging. Hij is (mede)auteur van diverse publicaties op deze terreinen.
Omschrijving

De behandeling van kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematiek bestaat vaak uit een combinatie van therapie, ouderbegeleiding én medicatie. In de multi-disciplinaire samenwerking is het prettig om als therapeut inzicht te hebben in de werking van psychofarmaca. Dat bevordert de samenwerking met de voorschrijvende behandelaar en de begeleiding van kind en ouders.

Wat leer je?

Je leert de farmacologische werking en mogelijkheden, beperkingen en klinische toepassing van de meest gebruikte psychofarmaca kennen. Tevens krijg je inzicht in je eigen rol bij de medicamenteuze therapie.


RINO Groep Utrecht

infodesk@rinogroep.nl
0302308450
6, Oudenoord, Utrecht, 3511BS