Deze cursus is verlopen

EDMR Basiscursus

EDMRpsychologiejeugdtraumaverwerkingPTSSangst

De EMDR Opleiding geeft de theoretische achtergronden en praktische toepassing van Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR) voor een breed scala van DSM-stoornissen.

475
6-13 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 475
Inclusief : Lunch en pdf lesmateriaal

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
12 Punten
VGCt
Orthopedagoog-generalist
6 Punten
NIPK&J/NVO
Psycholoog NIP
13 Punten
NIP
Psycholoog NIP | Arbeids- & Organisatiepsycholoog
13 Punten
NIP
Omschrijving

EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) is de verzamelnaam voor een aantal procedures die herinneringen aan schokkende of krenkende ervaringen verwerken. Therapeuten gebruiken EMDR als deze herinneringen leiden tot een verminderde kwaliteit van leven. Zij passen EMDR ook toe om disfunctionele toekomstgedachten functioneler te maken.

EMDR is effectief gebleken bij post traumatische stresstoornissen (PTSS), maar kent ook toepassingen bij een breed scala van andere psychische klachten, als faalangst, spanningen, somberheid, een negatief zelfbeeld en burn-out.

Onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 90% van de mensen niet meer voldoet aan de criteria van PTSS na drie EMDR-sessies van 90 minuten.

EMDR is effectief vanaf ongeveer het zesde levensjaar.

ACT-EMDR Centrum Nederland

Het instituut leidt professionals op om ACT te geven aan mensen waarvoor men bevoegd is om mee te werken vanuit zijn of haar vooropleiding. Men kan ACT integreren in het werk als psycholoog, coach, mindfulnesstrainer, therapeut, remedial teacher, docent, student of werker in de (geestelijke) gezondheidszorg.
balde.peter@gmail.com
0640944757
166, Voorburgstraat, Rotterdam, 3037BR