Embodied Mentalizing

lichaamsgericht werkengehechtheidsproblematiekembodied mentalizingpresent zijn

Embodied mentaliseren is present zijn en communiceren zonder woorden. Vooral in de behandelingen van mensen met persoonlijkheidsproblematiek, traumatische gehechtheid en vroegkinderlijke traumatisering is dit een essentieel onderdeel van de therapie.

22nd May 2024
925
15-22 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 925

Datum en locatie

22 May 2024
09:30
12 Jun 2024
16:30
Centrum Hecht Opleidingen Leiden Kanaalpark, 157

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
16 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
16 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
16 Punten
FGzPt
Orthopedagoog-generalist
16.5 Punten
NIPK&J/NVO
Physician Assistant
15 Punten
NVvP-psych

Doelen

heb je zelf de gehechtheid en de verbinding met je lichaam ervaren, leren observeren en signalen leren herkennen.
kan je trauma- en lijfgerichte trauma-acties inzichtelijk maken en daarmee oefenen.
kan je reflecteren op trauma en lijfgerichte interventies toepassen in je eigen casuïstiek.
Omschrijving

Embodied mentaliseren is present zijn en communiceren zonder woorden. Vooral in de behandelingen van mensen met persoonlijkheidsproblematiek, traumatische gehechtheid en vroegkinderlijke traumatisering is dit een essentieel onderdeel van de therapie. Opgroeiend in onveilige en traumatische relaties hebben zij ervaren dat bescherming, kalmeren, troost en affectie te kort schoot. Luisteren naar lichamelijke signalen, het bekend raken en omgaan met eigen emoties en die van anderen is daardoor verstoord geraakt. Door het toepassen van theorie over vroegkinderlijk trauma in verschillende werkvormen kan een meer compassievolle blik op het eigen zelf ontstaan en kan verwerking en herstel op gang komen. De aanpak kan worden toegepast in groepen, systemen en individuele therapie.


Over de cursus

De docenten reiken je in deze cursus technieken en handvatten aan uit verschillende ervaringsgerichte therapeutische benaderingen, zoals sensomotorische psychotherapie, beeldende en systemische opstellingen, psychodrama, en lichaamsgerichte therapie binnen een mentaliserend kader. Je oefent zelf met een aantal interventies en je ervaart wat ze teweeg brengen. Daarnaast reflecteer je op hoe je het geleerd kan toepassen in je eigen praktijk.


Voor wie

Klinisch psychologen, psychotherapeuten, gz-psychologen, psychologen, orthopedagoog-generalisten, psychiaters, systeemtherapeuten en hbo’ers werkzaam in de (S)GGZ.

Centrum Hecht Opleidingen

Centrum Hecht is een psychotherapeutisch behandel- en opleidingscentrum voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen, gezinnen en partnerrelaties.
nicole.muller@centrumhecht.nl
0653804795
157, Kanaalpark, Leiden, 2321JW