Basistraining EMDR Volwassenen

Deze training is beoordeeld met een 8,9 gemiddeld!
EMDRvolwassenenbasisopleidingoefenen

In deze training wordt de toepassing van EMDR bij volwassenen aangeleerd. De EMDR basistraining kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in tweetallen.

22nd Jan 2024
09:30 - 16:30
1100
0-36 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1100
Inclusief : handouts, protocollen en evt. literatuur in pdf, inclusief lunches en diner op dag 1, exclusief boeken, zie de beschrijving van de literatuur onder 'informatie'
Exclusief : Boeken.

Datum en locatie

22 Jan 2024
09:30
03 Apr 2024
16:30
Eindhoven Eindhoven Stadhuisplein, 1
21 Jan 2025
09:30
01 Apr 2025
16:30
Eindhoven Eindhoven Stadhuisplein, 1

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
28 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
28 Punten
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
36 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
36 Punten
FGzPt
Accreditation in aanvraag
EMDR

Sprekers

Indra Spierts

Docent
Indra Spierts is door EMDR Europe gecertificeerd als zowel EMDR Volwassen als EMDR Kinder- en Jeugd trainer. Als EMDR supervisor en GZ Psycholoog en Kinder- & Jeugdpsycholoog is zij sinds ruim 25 jaar werkzaam binnen de Geestelijke gezondheidszorg als behandelaar. Cursisten ervaren haar manier van lesgeven als enthousiast, met duidelijk veel praktijkervaring, goed aansluitend bij de doelgroep van de training. Als docent is zij werkzaam in postdoctorale- en nascholingsopleidingen.
Omschrijving

In deze training wordt de toepassing van EMDR bij volwassenen aangeleerd. De EMDR basistraining kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in tweetallen. Bij deze laatste oefeningen wordt gebruik gemaakt van min of meer emotioneel beladen herinneringen van de deelnemers. Na de tweede dag oefenen de deelnemers met het geleerde materiaal in de praktijk en maken zij video-opnamen van behandelingen van hun patiënten. De derde en vierde dag staan grotendeels in het teken van tips, suggesties en feedback op de video’s. De deelnemers worden verzocht voor aanvang van de eerste bijeenkomst het cursusboek* (zie literatuur) volledig door te nemen.


Tussen de basis- en de vervolgtraining is supervisie (individueel of in een groep) verplicht. Informatie hierover krijgt u tijdens de training. Na afsluiting daarvan kan een vervolgtraining gevolgd worden om complexe traumabehandelingen uit te leren voeren met behulp van EMDR. Vervolgens kan nog een supervisietraject tot EMDR Europe practitioner gevolgd worden.


Doelgroep

Deze basistraining is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten en psychiaters, die werkzaam zijn met clienten die traumagerelateerde klachten hebben. Voor deze training zijn toelatingseisen van toepassing. Zie de informatie onder 'toelatingseisen'.


EMDR zuid

EMDR Zuid geeft erkende basis en vervolg EMDR trainingen.
0616449297
1, Beemdstraat, Eindhoven, 5653MA