Deze cursus is verlopen

Basiscursus CBT-E Eetstoornissen

cbt-eeetstoorniseetstoornissenTransdiagnotische behandelingcognitieve gedragstherapie

Een training in de protocollaire behandelvorm in eetstoornissen. Gezien de goede ervaringen die opgedaan zijn met online lesgeven, zal de volledige CBT-E cursus online gegeven worden.

374
11-15 Punten
Online
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 374
Exclusief : BTW

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
11 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
11 Punten
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
15 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
15 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
15 Punten
FGzPt

Doelen

Je leert in deze training:

Op geprotocolleerde wijze diverse eetproblematiek (met BMI boven 18,0) te behandelen (gefocuste versie).
Een transdiagnostische formulering op te stellen.
Omschrijving


Inleiding

De behandeling is gebaseerd op de transdiagnostische visie (Fairburn et al., 2003), die er vanuit gaat dat de uitingsvorm van de eetstoornis kan verschillen, maar er onderliggend sprake is van dezelfde instandhoudende factoren.


Doelgroep

Basis psychologen (i.o.), GZ psychologen (i.o.), Klinisch psychologen (i.o.), Psychotherapeuten (i.o.), Psychiaters (i.o.), SPV'ers (i.o.) en andere geïnteresseerden.


Inhoud en werkwijze

De online training beslaat één dag en twee dagdelen.


Verschillende fases en onderdelen van het behandelprotocol worden doorgenomen. Het is een interactieve training met eigen inbreng en oefenen (o.a. door rollenspellen) om zo ervaring op te doen met het uitvoeren en doen van de verschillende interventies.


Voorbereiding

Voorafgaand aan de training is het nodig het boek van Fairburn te bestuderen, te weten de hoofdstukken gefocuste versie van de behandeling (t/m hfd 12), getiteld ‘Cognitive Behavior Therapy and Eating Disorders’, mei 2008, ISBN 1593857098, 324 pagina.

Parnassia groep

Mensen hulp bieden bij het aanpakken van hun psychische problemen, dat is waar alle collega’s van Parnassia Groep zich dagelijks met hart en ziel voor inzetten. Iedereen met psychische problemen kan terecht bij de ruim 13.500 professionals van Parnassia Groep. Wij behandelen en begeleiden jaarlijks ruim 180.000 patiënten. Wij doen dit in kleinschalige behandelteams gevestigd in 70 gemeenten en in en rondom 600 huisartsenpraktijken. Parnassia Groep biedt ondersteuning bij alle hulpvragen, van lichte tot (zeer) zware problematiek.
accreditatiebureau@parnassiagroep.nl
0883577582
43, Kiwistraat, Den Haag, 2552DH