This course is expired

CONTACT: communicatie en empathie rond het sterfbed

palliatieve zorgpalliatievestervenstervensfasezorg in de stervensfasestervensbegeleidingna stervencompassiecompassietrainingempathie

Carend en het Landelijk Expertisecentrum Sterven organiseren samen het bijzondere webinar 'Communicatie in de Stervensfase, waarbij we gebruik maken van de documentaire 'Contact'. Spreker van de avond is Leonie Vogels (psycholoog). We volgen deze avond een huisarts die met compassie een patiënte in de laatste levensfase begeleidt. We tonen verschillende fragmenten uit de film zien en kijken zo letterlijk mee over de schouders van deze huisarts. Het is niet geacteerd. Het is de werkelijkheid in close up. We zien hoe de huisarts contact maakt, hoe hij professionele nabijheid zoekt en zichzelf als mens laat zien.

49
0.5-2 Points
Online
Webinar
Webinar

Prices

Regular € 49
Note :studenten krijgen korting

Professions

Anesthesioloog
Accreditation in request
2 Points
ABAN
Arts
Accreditation in request
2 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
Accreditation in request
2 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
Accreditation in request
2 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
Accreditation in request
2 Points
ABAN

Skills

Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 60 %

Speakers

Leonie Vogels

psycholoog

Goals

Kun jij uitleggen hoe je contact wil maken met een terminale patiënt
Realiseer je je het belang van stiltes
Ben je je meer bewust van het belang van de lichaamstaal
Heb je meer inzicht in het proces van besluitvorming rond palliatieve sedatie
Heb je meer inzicht in emoties rond het sterfbed

Program

Description

Carend en het Landelijk Expertisecentrum Sterven organiseren samen het bijzondere webinar 'Communicatie in de Stervensfase, waarbij we gebruik maken van de documentaire 'Contact'. Spreker van de avond is Leonie Vogels (psycholoog). 

We volgen deze avond een huisarts die met compassie een patiënte in de laatste levensfase begeleidt. We tonen verschillende fragmenten uit de film zien en kijken zo letterlijk mee over de schouders van deze huisarts. Het is niet geacteerd. Het is de werkelijkheid in close up. We zien hoe de huisarts contact maakt, hoe hij professionele nabijheid zoekt en zichzelf als mens laat zien. 

Na het kijken van elk fragment, krijg je als deelnemer een vraag voorgelegd, om te reflecteren op wat je zelf zou doen als mens en als zorgprofessional in het contact met deze patiënt. Wie wil je zijn aan het bed van iemand die gaat sterven? 

De deelnemers krijgen handvatten om het gesprek met de patiënt aan te gaan. Het gaat dan om het benutten van stiltes, het komen tot een gedeeld besluit, het bespreken van de wensen rondom het einde van het leven, het herkennen van eigen emoties en die van anderen. 

Leonie Vogels (psycholoog) zal het webinar begeleiden en uitgebreid ingaan op aspecten van contact maken in de terminale zorg. Meer info over de documentaire vindt u hier: https://www.youtube.com/watch?v=gEVxhRlSUjs 


Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.