Masterclass Carpe diem!

Vijf klassieke manieren om gelukkig te worden
filosofiecoachingcoachleefstijlcoachleefstijlcoaching

Om niet te verdrinken in de drukte van alledag, moet je af en toe stiltaan en terugkijken. Filosoof Menno de Bree reikt u in deze masterclass de helpende hand.

13th Nov 2023
09:00 - 17:00
1495
12 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 1495
Includes : Alle studiematerialen; Verfijnde lunches; Gastronomisch diner met bijpassende wijnen; Overnachting en ontbijt.

Date and Location

13 Nov 2023
09:00
14 Nov 2023
17:00
Landgoed Lauswolt Beetsterzwaag Van Harinxmaweg, 10
21 Dec 2023
09:00
22 Dec 2023
17:00
Kasteel Engelenburg Brummen Eerbeekseweg, 6
15 Feb 2024
09:00
17 Feb 2024
17:00
Parc Broekhuizen Leersum Broekhuizerlaan, 2

Professions

Anesthesioloog
12 Points
ABAN
Arts
12 Points
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
12 Points
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
12 Points
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
12 Points
ABAN

Speakers

Menno de Bree

Docent
Menno is filosoof. Hij werkt als medisch ethicus bij het UMCG en geeft geregeld lezingen. In zijn columns in het FD deelt Menno zijn kijk op het leven. Want de mens rommelt maar wat aan. Menno legt met zijn tegendraadse gedachten graag uit waarom wij – net als hij – worstelen met onderwerpen als leven en dood, ambitie en geluk.

Program

Dag 1

Description

Om niet te verdrinken in de drukte van alledag, moet je af en toe stiltaan en terugkijken. Filosoof Menno de Bree reikt u in deze masterclass de helpende hand.

U krijgt geen kant en klare antwoorden om gelukkiger te worden. U ontdekt wel hoe de vijf klassieke denkscholen u richting en handvatten geven in uw werk. Menno biedt een overkoepelend kader waarmee u zowel de achtergronden als het ontstaan van onze huidige werk- en leefcultuur beter leert begrijpen.


Even pas op de plaats

Deze masterclass richt zich op de basis van de westerse filosofie. In het programma staan de vijf klassieke denkscholen centraal: de school van Socrates en Plato, die van Aristotelesde Stoade Hedonisten en de cynici en sceptici. U zult zien dat de invloed van deze denkers tot op de dag van vandaag voortduurt.


Veel hedendaagse levenskunstfilosofie is geïnspireerd door Aristoteles en de invloed van Plato is overal en altijd merkbaar. Dat geldt ook voor de stoïcijnen. Veel invloedrijke hedendaagse denkers, van Arendt tot Foucault, grijpen steeds terug op denkbeelden uit de klassieke oudheid.


Goed voor alle medici

Menno de Bree is een zeer ervaren docent, die het medische werkveld uitstekend kent. Hij leert u in deze masterclass hoe de wijze woorden van filosofen door de eeuwen heen uw leven en werk inspireren. De masterclass is daarom geschikt en interessant voor alle medici: voor iedere arts die zich al eens in filosofie verdiepte én voor iedereen die er graag voor het eerst mee kennismaken.

Brainfeed

info@brainfeed.nl
20, Homeruslaan, Zeist, 3707GS