Newborn Life Support

Newborn Life SupportNLSLuchtwegondersteuningpasgeborenenintubatievaardigheidstraining

De Newborn Life Support (NLS®) cursus is gericht op de theoretische en praktische instructie over basale luchtwegondersteuning bij pasgeborenen gedurende de eerste 10-20 minuten na de geboorte.

8th Jun 2023
08:30 - 17:45
510
6-9 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 510
Includes : Lunch en versnaperingen
Excludes : Cursusboek.

Date and Location

08 Jun 2023
08:30
17:45
Riel Riel Alphenseweg, 2
09 Jun 2023
08:30
17:45
Riel Riel Alphenseweg, 2

Professions

Anesthesioloog
6 Points
NVA
Gynaecoloog
6 Points
NVOG
Kinderarts
6 Points
NVK
Physician Assistant
8 Points
NVSHA
6 Points
NAPA, NVOG, NVK, NVA
Description

De Newborn Life Support (NLS®) cursus is gericht op de theoretische en praktische instructie over basale luchtwegondersteuning bij pasgeborenen gedurende de eerste 10-20 minuten na de geboorte en is zeer geschikt voor alle professionals in de gezondheidszorg (ongeacht discipline of functie), die betrokken zijn bij de opvang van pasgeborenen. 


De 1-daagse cursus bestaat uit lezingen over de fysiologie, opvang van pasgeborenen, speciale gevallen en intubatie.

Voor aanvang van de cursus dient het Nederlandstalige boek uitgebreid doorgenomen te worden.

Voor de voorbereiding van de NLS cursus moet u rekenen op gemiddeld 8-10 uur studie.


Tevens is er een vaardigheidstraining in de praktische luchtwegondersteuning, het verkrijgen van toegang tot de circulatie en medicatie, uitleg over de resuscitaire en hartmassage. Ook is er ruimte in de cursus voor het oefenen van zogenaamde scenario's waarbij de vaardigheden in de opvang geoefend kunnen worden in een realistische nabootsing van een casus onder leiding van een ervaren instructeur. 


Tijdens de cursus wordt u begeleid door een groep instructeurs, de "faculty". Dit zijn medisch specialisten en paramedici met uitgebreide ervaring op het gebied van opvang van pasgeborenen die daarnaast intensief didactisch geschoold zijn. 


De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk en praktisch examen. Bij het succesvol afsluiten van de cursus ontvangt men een NLS® -Provider certificaat dat internationaal erkend wordt door de Resuscitation Council (UK).

Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen

In de spoedeisende kindergeneeskunde is probleemoplossend denken en handelen vereist. Het stabiliseren c.q. optimaliseren van de vitale functies is initieel belangrijker dan het stellen van een diagnose. Omdat de prognose van een eenmaal opgetreden circulatiestilstand bij een kind vrijwel infaust is, is herkenning en vroegtijdige behandeling van mogelijk respiratoir en circulatie falen van het allergrootste belang. Hierdoor kan de prognose van een levensbedreigende aandoening of trauma verbeterd worden. Dit concept vormt de kernboodschap van de “European Paediatric Advanced Life Support” (EPALS®) en de “Advanced Paediatric Life Support” (APLS®), “Pre Hospital Paediatric Life Support”( PHPLS® ) en New Born LIfe Support (NLS®) cursussen.
info@sshk.nl
0134690903
2, Alphenseweg, H, Riel, 5133 NE