This course is expired

Persoonlijkheidsstoornissen

classificatie en interactie
persoonlijkheidsstoornispersoonlijkheidsstoornissenpsycholoog

Over cliënten met lastig gedrag wordt al snel gezegd: "die heeft vast een persoonlijkheidsstoornis". In deze training leert men wat hiermee precies wordt bedoeld. Wat zijn de kenmerken van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen en kan je herkennen wanneer er sprake is van persoonlijkheidsproblemen?

325
In Request
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 325
Includes : E-learning
Excludes : Lunch

Professions

Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
Accreditation in request
6 Points
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
Accreditation in request
6 Points
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
Accreditation in request
6 Points
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)
Accreditation in request
6 Points
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
Accreditation in request
6 Points
V&VN
Description

In de training ligt de nadruk op wat er in de interactie tussen hulpverlener en cliënt kan gebeuren. Er worden tips gegeven voor de omgang en de deelnemers krijgen zicht op de eigen allergische reacties. Door middel van oefeningen leert men hier behendiger mee om te gaan.


doelgroep

Psychologen, maatschappelijk werkers, SPV'ers en POH-GGZ. De cursus is bedoeld ter ondersteuning bij de behandeling van cliënten met psychische klachten die tevens kenmerken van een persoonlijkheidsstoornis vertonen.


doelstelling

Na afloop van de training weten deelnemers wat een persoonlijkheidsstoornis is en kunnen zij verschillende typen onderscheiden. Ze beheersen een aantal communicatieve vaardigheden om behendiger om te gaan met de verschillende stoornissen. Deelnemers zijn zich bewust van de eigen valkuilen in de omgang met iemand met een persoonlijkheidsstoornis.


programma

Voorafgaand aan de cursusdag krijgen de deelnemers toegang tot een e-learning module. Deze wordt door ieder thuis gemaakt en het doorlopen neemt twee tot drie uur in beslag. In het eerste dagdeel van de cursus ligt het accent op het leren herkennen en onderscheiden van de verschillende stoornissen. Voor elke stoornis worden een aantal omgangstips gegeven. Theorie wordt steeds afgewisseld met praktische voorbeelden en kleine oefeningen. In het tweede dagdeel wordt samen met een trainingsacteur geoefend met vaardigheden.

RINO Amsterdam

info@rino.nl
0206250803
5, Leidseplein, Amsterdam, 1017PR