Leefstijlcoach
De post bachelor Leefstijlcoach is een opleiding die zich richt op het stimuleren van gedragsverandering en het versterken van de eigen regie van cliënten. De opleiding biedt kennis en vaardigheden om een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering te realiseren. Dit is in lijn met het Nationaal Preventieakkoord, dat streeft naar het verminderen van overgewicht en obesitas door middel van gecombineerde leefstijlprogramma's. Als leefstijlcoach leer je hoe je cliënten kunt motiveren en ondersteunen in hun proces naar een gezonder leven, waarbij de nadruk ligt op eigen regie en effectiviteit.
Prices
Date and Location
Professions
Skills
Speakers
Noelle Khalid
Docent bij Fontys Hogeschool | Mede-eigenaar van FeediX
Lea Hutjens - Raemaekers
Docent bij Fontys Hogeschool | Sportpsycholoog
Attachments
In deze post bachelor behandel je in ieder geval de volgende onderwerpen:
- De grondbeginselen van gezondheid
- Psychologische mechanismen van gedrag
- Invloed van (sociale)omgeving en gezondheidsvaardigheden op gezondheidsgedrag
- Jouw eigen professionele ontwikkeling
- Bedrijfsvoering als leefstijlcoach (ondernemingsplan)
Het opdoen van expertise in gezonde en ongezonde leefstijlen en het bewerkstelligen van duurzame gedragsverandering is een waardevolle vaardigheid.
Het ontwikkelen van coachvaardigheden stelt je in staat om cliënten te begeleiden naar een betere gezondheid door hen te helpen de controle over hun eigen leven te nemen. Door te oefenen met echte cliënten, zowel zelfstandig als met medestudenten, kun je de theorie in de praktijk brengen en je eigen unieke coachingstijl ontwikkelen. Motiverende gespreksvoering en het werken met positieve gezondheid staat centraal in deze opleiding.
Ondernemerschap en intervisie zijn cruciale onderdelen van deze leerervaring, waardoor je niet alleen kennis en vaardigheden toepast, maar ook leert van de ervaringen en inzichten van anderen.
Met een post-bachelor diploma Leefstijlcoach van Fontys kun je je aansluiten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN), wat essentieel is om in aanmerking te komen voor vergoeding door zorgverzekeraars. Dit opent deuren voor coaches om deel te nemen aan het Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) zorgtraject, dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid van miljoenen Nederlanders.
De opleiding is in 2024 volledig herzien en in lijn gebracht met het nieuwste competentieprofiel van de BLCN-Leefstijlcoach.