Deze cursus is verlopen

Verdieping en casuïstiek Astma/COPD

astmaCOPDCOPD patiënten

In deze nascholing staan de nieuwe NHG-Standaarden Astma en COPD, het interpreteren van gegevens en het komen tot adequaat beleid centraal.

100
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 100

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
Accreditation in aanvraag
3 Punten
ABC1
Huisarts
Accreditation in aanvraag
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
Accreditation in aanvraag
3 Punten
ABC1
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
Accreditation in aanvraag
3 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
Accreditation in aanvraag
3 Punten
NVvPO
Omschrijving

Astma en COPD zorg is een samenspel tussen praktijkondersteuner, A/C dienst, en huisarts. Daarbij is de huisarts verantwoordelijk voor het juist interpreteren of vertalen van uitslagen waardoor passend beleid bepaald kan worden. De praktijkondersteuner bespreekt dit beleid met de patiënt en vervolgt de effecten daarvan.

Tijdens deze interactieve scholing zal de huisarts en praktijkondersteuner de rol van beoordelend longarts op zich nemen om aan de hand van een casus te komen tot een diagnose en behandelvoorstel.


In deze nascholing staan de nieuwe NHG-Standaarden Astma en COPD, het interpreteren van gegevens en het komen tot adequaat beleid centraal. Een longarts zal samen met de kaderhuisarts deze avond begeleiden. Tijdens deze scholing is er ruim aandacht voor casuïstiek. Er zal dieper ingegaan worden op de referentiewaarden (GLI-2012) en de consequenties voor de interpretatie van de spirometrie. Daarnaast zullen we veel voorkomende praktijkvoorbeelden bespreken waarin we dieper ingaan op het ziektebeeld, de betekenis van de uitslagen en het vervolgbeleid.

U wordt van harte uitgenodigd om zelf een casus in te brengen.

ELANN (Eerste Lijns Advies Noord-Nederland)

info@elann.nl
191, Damsterdiep, -E, Groningen, 9713EC