Deze cursus is verlopen

Diabetes en Ramadan - Goed voorbereid de vastenperiode in!

diabetesvastenramadandiabeteszorgDiabetes type II

Waar op te letten met de nieuwere diabetes medicatie tijdens het vasten? En waarom vasten patiënten ondanks het hebben van DM2 eigenlijk? Tijdens deze nascholing hoor je alles wat je moet weten over vasten in combinatie met diabetes en bijbehorende medicatie.

Gratis
In aanvraag
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Apotheker
Accreditation in aanvraag
2 Punten
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
Accreditation in aanvraag
2 Punten
OA
Apothekersassistent
Accreditation in aanvraag
2 Punten
OF
Arts voor verstandelijk gehandicapten
Accreditation in aanvraag
2 Punten
ABC1
Farmaceutisch Consulent
Accreditation in aanvraag
2 Punten
OF

Competenties

Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 60 %
Omschrijving

Tijdens deze nascholing raak je bekend met de betekenis van ramadan. Bovendien weet je na afloop welke aandachtspunten er zijn rondom vasten in combinatie met het gebruik van SGLT2-remmers en andere diabetesmedicatie.


Je krijgt aanbevelingen voor het controleren en aanpassen van medicatie en voor het gesprek met je patiënt. Hierbij gebruiken we casuïstiek. Zo kun je jouw patiënten met diabetes die willen meedoen aan ramadan nog beter begeleiden.


Dit jaar start de Ramadan 22 maart. Dat lijkt nog ver weg, maar een goede voorbereiding op de Ramadan kost tijd.


In deze nascholing leer je de aandachtspunten rondom vasten in combinatie met diabetesmedicatie kennen. In het bijzonder staan wij stil bij de nieuwere medicatie zoals SGLT2-remmers en GLP1-agonisten. Naast het medische aspect bespreken wij ook de sociale kant van vasten. Waarom doen patiënten, ondanks hun diabetes type 2, mee en wat zijn hun beweegredenen daarvoor?


Je krijgt aanbevelingen voor het controleren en aanpassen van medicatie en voor het gesprek met je patiënt aan de hand van casuïstiek.


Zo kun je jouw patiënten met diabetes type 2 die willen vasten goed voorbereiden en begeleiden.

MedClass (Boehringer Ingelheim B.V.)

MedClass is het educatieve platform van Boehringer Ingelheim B.V. Bij MedClass leer je op jouw manier. Kies voor een nascholing op locatie, bekijk onze video’s of volg een e-learning wanneer het jou uitkomt.