Cursus 'Kleine chirurgische verrichtingen'

huidkleine verrichtingendesinfectiedesinfecterenanesthesielokale anesthesielokaal anesthesiehechtmaterialenhechtenhechtingenhechttechnieken

In dit avondvullende programma leren we u de laatste theoretische kennis en praktische skills om kleine verrichtingen veilig en efficiënt uit te voeren. Onze docenten zijn chirurg en kunnen dus uit eigen kunde en ervaring putten.

16 jun. 2025
13:00 - 16:00
595
3 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 595

Datum en locatie

16 jun. 2025
13:00
16:00
Maaskade 119, 3071NK, Rotterdam

Beroepen

Anesthesioloog
3 Punten
ABAN
Arts
3 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
3 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
3 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
3 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 50 %
Professionaliteit en kwaliteit 50 %

Sprekers

Mw. drs. T.M. Cijs

Chirurg
Tanja Cijs studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij startte de opleiding tot chirurg in 2003 bij het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. De opleiding tot chirurg werd afgerond in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam (2005-2010), waar zij in het laatste jaar van de opleiding specialiseerde in de oncologische chirurgie met als aandachtsgebied longchirurgie, mamma- en hoofd-hals chirurgie. Tanja Cijs is sinds mei 2010 werkzaam als chirurg bij Polikliniek de Blaak.

Doelen

In deze avondvullende cursus ‘Kleine chirurgische verrichtingen’ leer je de laatste theoretische kennis en praktische skills om kleine verrichtingen veilig en efficiënt uit te voeren.

Theoretische kennis van steriliteit en veiligheid op de poliklinische operatiekamer;
Chirurgische achtergronden bij lipoom, atheroomcyste, unguis incarnatus en naevus;
Het basis chirurgisch instrumentarium en hechtmateriaal en praktijkkennis van incisie- en hechttechnieken.

Programma

Omschrijving

Kleine chirurgische verrichtingen

Deel I van de cursus bestaat enerzijds uit een aantal valkuilen die je tegen kunt komen tijdens het doen van een ingreep en hoe deze te benaderen. Daarnaast gaan we ook in op desinfectie maatregelen en lokaal anesthesie. In deel II wordt uitgebreid ingegaan op hechtmaterialen en diverse hechttechnieken. Tevens wordt besproken wat je nodig hebt op de behandelkamer en wat voor incisie gewenst is. Vervolgens een kort gedeelte over de meest voorkomende ingrepen die je tegenkomt in je praktijk. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod: lipoom, atheroomcyste, unguis incarnatus en naevus.

In het laatste gedeelte, het praktijkdeel, wordt er geoefend op modellen. Al het materiaal is hiervoor aawezig. De nadruk ligt op de hechttechnieken en hoe veilig en efficiënt een afwijking te verwijderen. Er is tijdens dit gedeelte veel ruimte voor persoonlijke interactie.


Onze cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 10 cursisten. Dit creëert een leeromgeving waar er veel interactie ontstaat tussen cursisten en docent. Na afloop van de cursus wordt het certificaat naar je gemaild.

Stichting Medische Opleidingen

De huidige medische zorg vraagt steeds meer om focus en specialisatie. Stichting Medische Opleidingen Nederland heeft tot doel om artsen, medisch specialisten, huisartsen, flebologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen, doktersassistenten en lifestylecoaches één of meerdaagse scholing aan te bieden in kleine klassen zodat er een optimale leeromgeving ontstaat. Al onze docenten zijn professionals in het vakgebied wat zij doceren
info@medischeopleidingen.nl
0613097844