Training Farmacotherapeutische anamnese

farmacotherapeutische analysemedicatiebeoordelingFarmacotherapeutische anamnese

Ben jij farmaceutisch consulent, apothekersassistent of praktijkondersteuner en ben je toe aan een nieuwe uitdaging én heb je bovendien affiniteit met ouderen? Dan is deze training iets voor jou. Na de training kun je de apotheker of (apotheekhoudend) huisarts ondersteunen bij het voeren van de patiëntgesprekken voor de medicatiebeoordelingen.

30 mei 2024
19:00 - 21:30
225
6 Points
Online
(Meerdaagse) Nascholing
Webinar

Prices

Regular € 225

Date and Location

30 mei 2024
19:00
25 jun. 2024
21:30
Online
09 sep. 2024
19:00
30 sep. 2024
21:30
Online

Professions

Apothekersassistent
6 Points
OF
Farmaceutisch Consulent
6 Points
OF
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
6 Points
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
6 Points
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
6 Points
NVvPO

Speakers

Marjolijn Roper-Venema

Docent
apotheker en docent Medicatiebeoordelingen bij het IVM (Instituut Verantwoord Medicijngebruik) en CME-online en communicatiedocent bij de Universiteit Utrecht, departement Farmaceutische Wetenschappen.
Description

Ben jij farmaceutisch consulent, apothekersassistent of praktijkondersteuner en ben je toe aan een nieuwe uitdaging én heb je bovendien affiniteit met ouderen? Dan is deze training iets voor jou. 

Na de training kun je de apotheker of (apotheekhoudend) huisarts ondersteunen bij het voeren van de patiëntgesprekken voor de medicatiebeoordelingen. 

Tijdens deze training leer je wat er allemaal bij een medicatiebeoordeling komt kijken. Duidelijk wordt dat het afnemen van een farmacotherapeutische anamnese meer is dan het afnemen van een vragenlijst alleen. Met behulp van de GIVE-methode en het gespreksformat van ReviewExpert leer je bij een aantal veelvoorkomende aandoeningen goed door te vragen naar het gebruik en de effectiviteit van de medicatie. Je leert met behulp van de BAT-methode uit te vragen of bepaalde klachten die een patiënt ervaart gerelateerd kunnen worden aan de medicatie. Ook het interpreteren van lab- en meetwaarden bij hart-en vaatziekten en diabetes komt voorbij. 

Met de door jou verkregen informatie kan de apotheker of (apotheekhoudend) huisarts vervolgens een goede medicatie-analyse doen en het farmacotherapeutisch behandelplan opstellen voor de patiënt. Ook kan er gekozen om de medicatie-analyse en het opstellen van het behandelplan voor de huisarts uit te besteden aan Marjolijn Roper-Venema van ReviewExpert (zie: Medicatiebeoordelingen voor apotheken/huisartsen -> basispakket). 


De training bestaat uit 2 interactieve online sessies van 2,5 uur en een opdracht.

Dag 1:  Gespreksvoering medicatiebeoordeling: gebruik van medicatie

Opdracht:  Farmacotherapeutische anamnese afnemen bij een polyfarmaciepatiënt

Dag 2:  Gespreksvoering: indicatie, effectivteit en veiligheid (bijwerkingen & labwaarden)


De trainingen zijn inclusief:

Vragenformat ReviewExpert 

GIVE- en BAT-gespreksmethoden

Feedback op het gesprek met een polyfarmaciepatiënt

ReviewExpert

marjolijn@reviewexpert.nl
0621841441
7, Esdoornlaan, Maarn, 3951DB