This course is expired

Inhalatieinstructie

inhalatieinhalatie instructieinhalatietechniekenInhalatieinstructie

Met plezier nodigen wij je uit voor de nascholing ‘Inhalatieinstructie: wie doet wat, wanneer en hoe?’ Een vervolg op de succesvolle bijeenkomst van 2 jaar geleden. De scholing wordt verzorgd door trainer Jan-Willem van den Bos in samenwerking met BrabantFarma en Humo voor Huisartsen.

Free
2 Points
Nascholing
Physical course - single

Prices

Free

Professions

Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
2 Points
NVvPO, LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
2 Points
NVvPO, LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
2 Points
NVvPO, LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)
2 Points
NVvPO, LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
2 Points
NVvPO

Program

Description

Zoals wij allemaal weten is het voor patiënten met astma en/of COPD van het grootste belang dat, naast therapietrouw, ook de inhalatiemedicatie met een juiste techniek moet worden geïnhaleerd. Het gaat, voorzichtig gezegd, alleen niet altijd even goed en dus is er voor ons nog veel werk te doen.

Twee jaar geleden hebben we door middel van de transmurale afspraak Inhalatieinstructie afspraken gemaakt wie wanneer wat doet, bij de apotheek, in het ziekenhuis of bij de huisarts / POH. Samen gaan we kijken hoe deze afspraak in de praktijk werkt. Centraal in deze scholing staat dan ook hoe een optimale samenwerking te verkrijgen tussen de patiënt, apotheker(assistent), huisarts en praktijkondersteuner. Om dit samen met de mensen te doen waar je mee samenwerkt, wordt de scholing per locatie aangeboden.

Een van de afspraken is om met elkaar consequent dezelfde wijze van inhalatieinstructie te gaan toepassen. Tijdens het praktische deel van deze bijeenkomst komen de (nieuwe) instructies van de LAN op www.inhalatorgebruik.nl aan bod en ga je oefenen met het geven van inhalatieinstructie met verschillende devices.


Doelgroep

De scholing is bedoeld voor POH, huisartsen, apothekers en apothekersassistenten uit regio Vinkel, Nuland, Geffen, Nistelrode en Heesch. Er wordt deelname van minimaal 1 POH of huisarts per praktijk verwacht.

Stichting Accreditatie Huisartsenzorg Noord-Oost-Brabant (SAH-NOB)

info@sah-nob.nl
0850131825
50, Wethouder van Eschstraat, OSS, 5342AT