Werken met Mindfulness in de Zorg

Omgaan met stress door middel van mindfulness
mindfulnessstress

Heb je veel cliënten die last hebben van stress en gepieker? Of die omgaan met pijn en/of ziekte lastig vinden? Oefeningen uit mindfulness helpen je cliënt om meer rust en een groter lichaamsbewustzijn te ervaren. Hierdoor worden gezondheidsklachten beter hanteerbaar. Mindfulness is een mentale staat, waarin je cliënt helder aanvoelt wanneer het lichaam op het punt staat om automatisch (negatief) op een prikkel te reageren. Tijdens deze cursus leer je hoe je een cliënt helpt deze prikkel-reactiecombinatie vroegtijdig op te merken om zin- en betekenisvol te antwoorden op stressvolle situaties of pijn.

13th Sep 2024
09:30 - 16:30
1138.5
0-40 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1138.5
Inclusief : Studiemateriaal; Arrangementen (Food & Beverage)
Exclusief : Btw

Datum en locatie

13 Sep 2024
09:30
11 Oct 2024
16:30
Amsterdam Amsterdam Stationsplein, 1

Beroepen

Ergotherapeut
24.5 Punten
EN
Fysiotherapeut
40 Punten
KNGF, CZN
Logopedist
24.5 Punten
NVLF
Oefentherapeut
24.5 Punten
VvOCM
Podotherapeut
24.5 Punten
NVvP

Doelen

Je reflecteert op de mate waarin je zelf een mindful houding aanneemt.
Je kent de effecten van mindfulness op het welzijn van mensen.
Je integreert technieken uit mindfulness in de behandeling van cliënten.
Je past technieken uit mindfulness toe om cliënten te helpen meer welzijn te ervaren.
Je integreert technieken uit mindfulness in de communicatie met cliënten.
Omschrijving

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor professionals in de zorg die de mindfulness principes willen leren toepassen in de eigen praktijk.

Aanpak

Na afloop van deze cursus kun je je cliënt een aantal mindfulness principes bijbrengen ten behoeve van bijvoorbeeld pijn, stress of ziektebeleving. Tijdens de interactieve bijeenkomsten, met didactische werkvormen zoals discussies en veel praktische oefeningen, krijg je inzichten aangereikt vanuit een brede visie op gezondheidszorg voor mensen met stress en/of een chronische ziekte. De docent maakt tijdens deze cursus gebruik van theoretische inleidingen, casuïstiek en een practicum. Daarnaast is er veel gelegenheid voor uitwisseling van kennis en ervaringen met je medecursisten. Deze cursus onderscheidt zich van andere door het tweeledige effect bij zorgverlener en cliënt.

De cursus heeft een totale studiebelasting van 24,5 uur, waarvan 18 contacturen en 6,5 uur zelfstudie. Het minimumaantal deelnemers is 8, het maximum 16.

Pro Education BV

Pro Education is een van de grootste opleiders op paramedisch gebied in Nederland. Wij bieden cursussen en opleidingen aan voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en diëtisten. Bent u al paramedicus? Dan vindt u bij Pro Education een uitgebreid en actueel bij- en nascholingsaanbod om uw ambities te realiseren. Maar ook als u paramedicus wilt worden, kunt u bij ons terecht voor verschillende initiële HBO Bacheloropleidingen. Daarnaast bieden we verschillende HBO-programma's en Masterclasses. Deze zijn vaak onderdeel van een langer lopend traject, waardoor u kunt 'stapelen' tot een volledige HBO-Bachelor- of Mastergraad. Onze aanpak is uniek, omdat wij optimaal proberen aan te sluiten op de werksituatie van onze deelnemers. Door de lesgroepen klein te houden, krijgen alle deelnemers de mogelijkheid vraagstukken uit de eigen praktijk in te brengen. Daarnaast zijn al onze docenten vakspecialisten die met beide benen in het vakgebied staan.
info@proeducation.nl
0205677999
7, Marathon, Hilversum, 1213 PD