Deze cursus is verlopen

Post HBO modules Dermatologie voor Podotherapeuten

kankersignalerenherkenningvroegtijdigparamedicihuiddiagnosiserenpodotherapeut

In deze module komen de diverse benigne en maligne ‘plekjes en vlekjes’ en hun risicofactoren aan bod.We gaan in op de vraagstelling ten behoeve van de anamnese.

325
8.5 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 325
Inclusief : Onderwijsmateriaal, koffie, thee en lunch.

Beroepen

Podotherapeut
8.5 Punten
NVvP
Omschrijving

MODULE SIGNALEREN VAN HUIDKANKER

Een goede kijk op plekjes en vlekjes


Huidkanker is de afgelopen decennia enorm toegenomen. Elke podotherapeut ziet regelmatig patiënten met huidkanker of voorstadia daarvan.Vroegtijdige herkenning en behandeling leidt vaak tot genezing.Vooral het vroegtijdig herkennen van het melanoom kan levensreddend zijn. Het is dus van groot belang om de beginstadia van deze laesies goed te herkennen en te kunnen onderscheiden van de benigne vormen. Bij het herkennen van een verdachte plek of vlek is het belangrijk om door te verwijzen naar de arts.


In deze module komen de diverse benigne en maligne ‘plekjes en vlekjes’ en hun risicofactoren aan bod.We gaan in op de vraagstelling ten behoeve van de anamnese. Ook de lastmeter zal aan de orde komen als een instrument dat inzicht geeft in de last die de patiënt ervaart. Het maken van goede foto’s is een belangrijk onderdeel bij het volgen van het verloop van ‘plekjes en vlekjes’. In deze module komt dit onderdeel ook aan de orde.

U-Consultancy

U-Consultancy verzorgt hoogwaardige en praktijkgerichte opleidingen dermatologie voor eenieder die zich bezighoudt met huidzorg, zoals verpleegkundigen, doktersassistenten, schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, kappers, pedicures, podotherapeuten en andere professionals.
info@uconsultancy.nl
0306044170
34, Utrechtsestraatweg, Nieuwegein, 3438AM