This course is expired

Vaardigheidstraining in de diagnostiek van voetschimmel en nagelmycose

voetschimmelnagelmycosebehandelmogelijkhedenbehandelingvoeteninfectiehuidinfectiesdoktersassistentnychomycose

Wilt u uw vaardigheden als voetspecialist vergroten? Wilt u uw kennis binnen uw vakgebied verbreden? Kortom: wilt u zich onderscheiden in de branche? De vaardigheidstraining in de diagnostiek van voetschimmel en nagelmycose van U-Consultancy helpt u de kwaliteit van de voetzorg te verbeteren. Met behulp van microscopisch onderzoek leert u schimmelinfecties en nagelmycose (onychomycose) te herkennen en te kunnen onderscheiden van wat er op lijkt. Het zelf kunnen afnemen van onderzoeksmateriaal en het maken van KOH preparaten kan van toegevoegde waarde zijn in de dagelijkse voetpraktijk.

275
16.5 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 275
Includes : Voor koffie, thee en de lunch wordt gezorgd.

Professions

Huidtherapeut
16.5 Points
NVH
Podotherapeut
16.5 Points
NVvP
Description

– Differentiaal diagnostiek van voetschimmels en onychomycose.

Een voetschimmel of ‘zwemmerseczeem’ is een veel voorkomende aandoening. De juiste diagnose kan het beste worden gesteld door het aantonen van de schimmel(s) onder de microscoop. Ook kunnen de nagels van de tenen zijn aangedaan, de zogenaamde ‘schimmelnagels’. Het is hierbij essentieel de voetschimmel en nagelmycose te herkennen en onderscheid te kunnen maken tussen diverse niet besmettelijke huidziekten zoals psoriasis of een eczeem.


– Oude en nieuwe behandelingsmogelijkheden van voetschimmels en onychomycose.

Voetschimmels kunnen plaatselijk worden behandeld met een crème of zalf, waarin een schimmeldodend of groeiremmend middel is verwerkt. Voor de genezing van nagelinfecties schiet deze behandeling over het algemeen tekort. Bij ernstige of hardnekkige gevallen zal een systemische behandeling worden toegepast met speciale pillen. Over het algemeen is inwendige behandeling met pillen naast verwijdering van het zieke nageldeel noodzakelijk.


– Casuïstiek bespreking aan de hand van eigen ingestuurde casuïstieken.

Binnen de groep zullen verschillende casussen besproken worden met behulp van de methodiek ‘casuïstiekbespreking’. Leerdoelen zijn hierbij: reflectie op het eigen handelen, leren van elkaar en implementeren van het geleerde in de praktijk.


– Praktijkkliniek met cliënten: huid- en nagelanalyse, afnemen van huid en nagelpreparaat en microscopisch onderzoek (maken KOH-preparaat), geven van adviezen aan de cliënt. Er wordt gewerkt in verschillende praktijkruimtes op de polikliniek dermatologie van het ziekenhuis waar de training wordt gegeven.

U -Consultancy

U-Consultancy biedt al meer dan 20 jaar hoogwaardige en praktijkgerichte opleidingen dermatologie en wondzorg voor professionals met een brede interesse in de huidzorg. Verbreed uw kennis en onderscheid u door een opleiding te volgen bij U-Consultancy.
info@uconsultancy.nl
0306044170
34, Utrechtsestraatweg, Nieuwegein, 3438AM