Microneedling

praktijkhuidtherapeutenparamedicicellenbehandelinginvloedenmicroneedling

Tijdens de cursus geven we je inzicht in het werkingsmechanisme van microneedling en staan we stil bij de verschillende cellen die je met deze behandeling kunt beïnvloeden.

18th Sep 2024
09:30 - 16:30
349
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 349
Inclusief : catering, scholingsmateriaal, toetsing, certificaat en administratiekosten

Datum en locatie

18 Sep 2024
09:30
16:30
Kameryck Kamerik Oortjespad, 3

Beroepen

Huidtherapeut
Accreditation in aanvraag
11 Punten
NVH
Omschrijving

In de praktijk zijn we continu opzoek naar behandelmethoden die indicaties als littekens, striae, hyperpigmentatie, huidveroudering en rosacea doeltreffend en veilig kunnen behandelen met een minimale downtime. Microneedling is een methode die hier veel voor wordt ingezet. Maar hoe kunnen we microneedling het beste inzetten in de dagelijkse praktijk? En wat is de wetenschappelijke onderbouwing van deze behandeling?


Tijdens de cursus geven we je inzicht in het werkingsmechanisme van microneedling en staan we stil bij de verschillende cellen die je met deze behandeling kunt beïnvloeden. De belangrijkste indicaties en contra-indicaties worden toegelicht. Per indicatie bespreken we hoe je microneedling kunt inzetten om voor verbetering te zorgen.


De behandelparameters die doorslaggevend zijn voor een goed resultaat komen aan bod. Op basis van de literatuur wordt gekeken wat de invloed is van de naaldlengte en productgebruik. Ook kijken we naar de gewenste en ongewenste huidreacties en hoe je hierop kunt anticiperen. Alle ins en outs die je nodig hebt om een optimaal behandelplan op te stellen worden behandeld.

HUYD

Cursussen & Opleidingen voor huidprofessionals
info@huydexpertise.nl
3, Oortjespad, Kamerik, 3471HD