Strategisch Informatiemanagement

analyseanalyserenevaluerenorganisatiegovernanceinformatiemanagementITZorgplan

Het is duidelijk dat ICT-voorziening geen onderwerp meer is van alleen de techneuten in een zorginstelling, maar een strategisch middel waar de primaire processen op leunen. Zorgprofessionals worden om deze redenen steeds meer betrokken in de besluitvorming rondom ICT-middelen en vormen een onderdeel van de informatiemanagementorganisatie die tegenwoordig steeds vaker opgezet wordt in zorginstellingen. Uit welke onderdelen bestaat zo’n informatiemanagementorganisatie, en hoe zorg je dat die optimaal werkt? Hoe kan een zorginstelling de stroom van ideeën en plannen voor het benutten van nieuwe ICT mogelijkheden het hoofd bieden en prioriteren? Hoe kun je slimme keuzes maken die passen bij de strategische doelstellingen van een zorginstelling? Hoe kun je strategische informatieplanning succesvol borgen binnen een organisatie?

2nd Sep 2024
00:00 - 23:55
1765
20 Punten
Online
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 1765

Datum en locatie

02 Sep 2024
00:00
23:55
Online

Beroepen

Anesthesioloog
20 Punten
ABAN
Arts
20 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
20 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
20 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
20 Punten
ABAN
Omschrijving

Deze module biedt kennis over terminologie, methoden en keuzes die van belang zijn in het kader van IT besluitvorming (IT Governance) en strategisch informatiemanagement zodat zorgprofessionals een adviserende en leidende rol bij het uitvoeren van Strategisch Informatiemanagement kunnen gaan vervullen.

Gebruikmakend van theoretische kaders en methoden, leert u advies uit te brengen over het optimaliseren van de IT Governance in een organisatie, zodat ICT-besluiten snel en doeltreffend worden genomen. U leert hoe stap voor stap een Strategisch Informatiemanagement plan opgesteld kan worden en u gaat zelf invulling geven aan een deel van dat plan. Ter afsluiting van de module wordt een eigen plan van aanpak opgesteld voor het optimaliseren van Strategisch Informatiemanagement in uw eigen zorgpraktijk of in de praktijk uit een beschreven casus. 

Het studiemateriaal is o.a. gebaseerd op een reeks praktijkvoorbeelden, standaarden, modellen, academische theorieën en wetenschappelijke studies. De module Strategisch Informatiemanagement is in deeltijd en geheel via e-learning te volgen.

In deze module leert u:

  • De samenhang tussen IT Governance en Strategisch Informatiemanagement begrijpen
  • De bestaande - onbewuste of bewuste -IT Governance in een zorgorganisatie analyseren en evalueren
  • Een verbetervoorstel opstellen voor het optimaliseren van de IT Governance in een zorgorganisatie
  • Wanneer een Strategisch Informatiemanagementplan uitkomst kan bieden
  • Het opstellen van een Strategisch Informatiemanagement Plan
  • De succesfactoren voor het implementeren van een SIM plan

Data en kosten

Start: Maandag 4 september 2023 (inschrijven bij voorkeur uiterlijk 28 augustus) Tentamen: Donderdag 30 november 2023 (herkansing donderdag 4 juli 2024)

Duur: 12 weken

Kosten: € 1.765,- (in 2023 50% korting voor medewerkers AMC/VUmc, vanaf 2024 25% korting)

Accreditatie ABAN: 20 punten (cluster 1, 2 en 3). Lees hier meer over de voorwaarden.

Health Informatics - Amsterdam UMC

Goede informatieverwerking in de zorg is onmisbaar en van levensbelang. Met een toenemende vraag naar eHealth-toepassingen van patiënten en een groeiend aanbod van ICT-oplossingen verandert het zorglandschap snel. De opleiding Health Informatics bereidt zorgverleners voor op een toekomst met ICT. Het is de eerste online masteropleiding voor zorginformatica in Nederland.