Deze cursus is verlopen

PSA bij kinderen op de SEH

sedatieprocedurele sedatie en analgesieanalgesieprocedurele sedatiekindkinderen

Deze ééndaagse verdiepingscursus gaat in op onderwerpen zoals intranasale medicatie, lachgas en ketamine bij kinderen.

599
6 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 599

Beroepen

Physician Assistant
23 Apr 2021
22 Apr 2022
6 Punten
NVSHA
SEH-arts KNMG
23 Apr 2021
22 Apr 2022
6 Punten
NVSHA

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Communicatie 40 %
Omschrijving

Deze ééndaagse verdiepingscursus gaat in op onderwerpen zoals intranasale medicatie, lachgas en ketamine bij kinderen. Er zijn skills-stations en er is scenario training. We hopen de cursisten een actuele weergave te bieden van de gangbare mogelijkheden en daarmee de drempels te verlagen die veilige en gestructureerde sedatie van kinderen in de weg staan.


De cursus is bedoeld voor SEH-artsen en AIO’s SEG, die de basis PSA cursus hebben voltooid en APLS gecertificeerd zijn. Hoewel de ervaring leert dat het intensieve dagen zijn met frequente duplicatie is het voor AIO’s mogelijk om de cursus direct aansluitend aan de Landelijke Onderwijsmodule te volgen. Met de introductie van online lectures is het mogelijk voor kinderartsen deze cursus te volgen. Deze cursus beperkt zich echter tot kortdurende, niet electieve sedaties voor spoedindicaties.

NVSHA

De NVSHA staat voor de bevordering en borging van de kwaliteit van de Spoedeisende Geneeskunde (SEG) en de behartiging van de beroepsbelangen van de SEH-artsen en SEH-artsen in opleiding. De NVSHA streeft ernaar om over drie jaar de SEH-arts als zelfstandig RGS geregistreerd specialist erkend te hebben. De eerste SEH-artsen voeren dan de regie over de spoedeisende hulp afdelingen en de opleiding tot SEH-arts. Tevens streeft de vereniging ernaar een eigen wetenschappelijk domein te verwerven.
bureau@nvsha.nl
0306868763
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL