This course is expired

Opleiding Advanced Lifestyle Coaching

leefstijlleefstijlcoachleefstijlcoachingcoachencoachingadvanced lifestyle coachingbewegingfysiotherapeutdiëtistmotiverende gespreksvoeringpositieve gezondheidnapaverpleegkundig specialisten registerbedrijfsartsenarbeids- en bedrijfsgeneeskunde

In 9 maanden tijd leer je alles over gezondheid en gedrag, coachingsvaardigheden ontwikkelen en word je uitgedaagd om ook kritisch naar jezelf te kijken. De opleiding wordt gegeven door docenten die expert zijn in hun eigen vakgebied met veel onderzoeks- en/of praktijkervaring. Zij delen hun kennis met je op een interactieve manier, waarbij er voldoende ruimte is voor vragen. Zie het programma verderop bij Bijlagen.

1st Feb 2024
09:30 - 16:30
3850
1-118 Points
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 3850
Includes : Verplichte literatuur, lunch, examen en één herexamen

Date and Location

01 Feb 2024
09:30
19 Dec 2024
16:30
Hulstkampgebouw Rotterdam Maaskade, 119

Professions

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Feb 2024
31 Jan 2025
20 Points
ABC1
Diëtist
01 Feb 2024
31 Jan 2025
118 Points
ADAP
Ergotherapeut
01 Feb 2024
31 Jan 2025
118 Points
ADAP
Fysiotherapeut
01 Feb 2024
31 Jan 2025
36 Points
KNGF
Huidtherapeut
01 Feb 2024
31 Jan 2025
118 Points
ADAP

Skills

Medische handelen 50 %
Communicatie 50 %
Description

Wij leiden jou op tot leefstijlcoach met een kritische blik en oog voor de wetenschap achter leefstijl en gezondheid. Na het volgen van onze opleiding Advanced Lifestyle Coaching kun je je inschrijven bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en kan je als zelfstandig leefstijlcoach aan de slag, bijvoorbeeld met de Gecombineerde Leestijlinterventie (GLI), in een bedrijf, bij een leefstijlloket, in het sociale domein of als groepstrainer. Maar we begrijpen ook dat je wil leren om iemand te kunnen coachen op leefstijl, maar dat wil toepassen in je eigen werk, bijvoorbeeld als arts, verpleegkundig specialist, diëtist, fysiotherapeut of andere zorgprofessional. Daar is in ons curriculum dus ook alle ruimte voor. Zodat jij na de opleiding aan de slag kunt met het coachen op leefstijl, op welke manier je dat dan ook wil vormgeven.


Tijdens de opleiding leer je alles over gezondheid en gedrag, het ontwikkelen van coachingsvaardigheden en dagen we je uit om ook kritisch naar jezelf te kijken. De opleiding wordt gegeven door docenten die expert zijn in hun eigen vakgebied met veel onderzoeks- en/of praktijkervaring. Zij delen hun kennis met je op een interactieve manier, waarbij er voldoende ruimte is voor vragen. Om je gedurende de opleiding zo goed mogelijk te ondersteunen bij je eigen leerproces krijg je toegang tot het onderwijsportaal met alle lesstof en opdrachten en maak je een eigen leerplan. Samen met ons en met je medestudenten werk je gedurende de opleiding toe naar jouw doelen. Omdat we veel samenwerken tijdens de lesdagen, creëren we een omgeving waarin je elkaar stimuleert, motiveert en samen reflecteert.


De opleiding is toegankelijk voor zowel medici als niet-medici met minimaal HBO-niveau, in bezit van HBO- of WO-diploma. Deze eis wordt gesteld door de BLCN voor opname in hun register. Werkervaring op HBO-niveau of eerdere post-HBO-opleidingen zijn voor de BLCN niet voldoende.

Stichting Medische Opleidingen

De huidige medische zorg vraagt steeds meer om focus en specialisatie. Stichting Medische Opleidingen Nederland heeft tot doel om artsen, medisch specialisten, huisartsen, flebologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, verpleegkundigen, doktersassistenten en lifestylecoaches één of meerdaagse scholing aan te bieden in kleine klassen zodat er een optimale leeromgeving ontstaat. Al onze docenten zijn professionals in het vakgebied wat zij doceren
info@medischeopleidingen.nl
0613097844