Persoonlijke ontwikkeling via MBTI

persoonlijke ontwikkelingontwikkelingMBTIcommunicatieeffectief communicerencommunicereninterpreterencommunicatiestijlenpersoonlijke voorkeursgedragkaraktertypen

Als zorgprofessional werk je veel met mensen. Dan is het heel prettig als je inzicht hebt in jouw communicatiestijl en die van anderen. Zoek je een opleiding persoonlijke ontwikkeling? En wil je leren hoe je de samenwerking en communicatie met cliënten en collega’s kunt verbeteren? Doe dan deze tweedaagse module ‘Persoonlijke ontwikkeling met de MBTI als uitgangspunt’.

27th Sep 2022
09:30 - 16:30
930
12 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Regular € 930

Date and Location

27 Sep 2022
09:30
11 Oct 2022
16:30
Utrecht Utrecht Stationshal, 12

Professions

Arts beleid en advies KNMG
12 Points
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
12 Points
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
12 Points
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
12 Points
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
12 Points
ABSG

Skills

Samenwerken 20 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %

Goals

Na afloop van deze tweedaagse module:

heb je inzicht in jouw persoonlijke voorkeursgedrag.
weet je hoe dit effect heeft op jouw communicatie met anderen.
heb je geoefend met het interpreteren van verschillende karaktertypen en het formuleren van bijpassende communicatiestijlen.
heb je praktische handvatten voor effectieve communicatie binnen je team en in cliëntcontacten.
heb je je persoonlijke communicatiestijl verder ontwikkeld.
Description

Zelfkennis en handvatten voor een betere communicatie met cliënt en collega

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.


Tijdens deze tweedaagse module maak je kennis met de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI). Deze manier van kijken is gebaseerd op de karaktertypologieën volgens Jung. De Indicator beoordeelt niet maar ordent je voorkeursstijl en geeft een richting voor je vanzelfsprekende kwaliteiten en valkuilen. Het geeft inzicht in jezelf en geeft mensen de ruimte hun onderlinge verschillen beter te begrijpen.


De MBTI wordt ook veel gebruikt in teambuilding-sessies om te snappen hoe het komt dat samenwerken soms zo lastig is. Artsen en arboprofessionals kunnen de methodiek toepassen bij teamtrainingen, persoonlijke ontwikkeltrajecten en in cliëntcontacten. Meer dan 50 jaar onderzoek en ontwikkeling hebben de betrouwbaarheid en validiteit van het instrument aangetoond.

Tijdens deze tweedaagse module leer je de methodiek kennen en op de juiste manier toe te passen. Je vult de MBTI-vragenlijst in, dit is de indicator. De uitkomst van het vragenformulier is de start van het onderzoek. Zo krijg je inzicht in jouw persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. Dat maakt functioneren als professional in de zorg gemakkelijker. Je leert tevens een inschatting te maken van de voorkeursstijlen van anderen.

Daarnaast leer je hoe onvoldoende zelfkennis en onvoldoende begrip voor anderen kan leiden tot conflicten en communicatieverwarring. Je krijgt handvatten aangereikt om jouw kwaliteiten te profileren en je eigen stijl te ontwikkelen voor effectieve communicatie. In feite is dit dus een persoonlijke effectiviteit training.

NSPOH

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland.
info@nspoh.nl
0308100500
11, Churchilllaan, Utrecht, 3527GV